Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Ми не в повному обсязі використовуємо економічний потенціал області, тож у нас є можливості для розвитку»

24 червня 2015 - 17:36

Відбулося перше  засідання Економічної ради області, яку очолює голова облдержадміністрації Григорій Самардак і до складу якої  увійшли керівники провідних бюджетоутворюючих підприємств. Саме від них, в першу чергу, чекають пропозицій до проекту Стратегії розвитку Запорізької області на період до 2020 року.

- Розробка Стратегії довела, що ми не в повному обсязі використовуємо економічний потенціал області, тож у нас є можливості для розвитку. Щоб наповнити Стратегію практичним змістом, для нас важливе ваше бачення і ваші рекомендації, - підкреслив Григорій Самардак.

Презентував стратегічні напрямки і цілі Стратегії регіонального розвитку промислового комплексу директор Департаменту промисловості і розвитку інфраструктури (стажування) Андрій Антонов, після чого відбулося їх обговорення. Зі своїми пропозиціями виступили в. о. директора ДП «Бердянський морський торговельний порт» Микола Ільїн, директор ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» Микола Євдокименко, директор ВАТ «ЗМК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, голова правління ПАТ «Запорізький завод феросплавів» Павло Кравченко.

У підсумку вони підкреслювали необхідність збільшення ємності внутрішнього ринку, розвитку логістики, підвищення енергоефективності, залучення інвестицій і дешевих кредитів.

Також деякі керівники підприємств пропонували концентрувати зусилля на розвитку тих галузей промисловості, які є більш розвиненими в регіоні і притаманними йому. Але, як зазначив очільник області, важливо використовувати всі можливості для розвитку краю у всіх стратегічних для нього напрямках, щоб після впровадження Стратегії область стала інвестиційно привабливим регіоном, з високотехнологічними екологічно безпечними індустріальним та аграрним комплексами, високим освітньо-науковим потенціалом і широким спектром курортно-туристичних послуг.

Подальші перспективи  розвитку області всі члени Економічної ради пов'язують з децентралізацією, яка, насамперед, створить передумови для вільної конкуренції між територіями.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює