Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область буде розвивати взаємовигідне співробітництво з Румунією

17 червня 2015 - 14:14

Голова облдержадміністрації Григорій Самардак зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Румунії в Україні Корнелом Юнеску. Це  перший візит дипломата з цієї європейської країни до нашого регіону. Тому зустріч стала стартовим майданчиком для початку взаємовигідного співробітництва.

За словами посла, Румунія готова запропонувати широкий спектр можливостей спільної роботи: від сільського господарства до боротьби з кіберзлочинністю.

- Впевнений, що потенціал для партнерства є величезним. На жаль, поки не використовуємо всі можливості. Думаю, що наш перший візит стане каталізатором налагодження взаємин. Ми прагнемо не тільки до економічного співробітництва, але й готові ділитися своїм досвідом реформ. Наприклад, що стосується реформи децентралізації, то можу запевнити, що адміністративно-територіальні перетворення мають великий позитивний ефект. Території отримають більше повноважень і більше фінансового ресурсу, - запевнив Корнел Юнеску.

Керівник регіону розповів про потенціал нашого краю і запевнив, що вже напрацьовано проекти, які могли би зацікавити потенційних інвесторів.

- Шлях України до Європи є незворотним. Ми зробили свій вибір і прагнемо жити за цінностями Євросоюзу. Тому ми готові розглянути будь-які пропозиції країн Європи. Думаю, що можливе підписання угоди про партнерство. З сьогоднішнього дня будемо вважати, що початок розвитку зносин налагоджено. Ми маємо цілу низку проектів, що могли би бути реалізовані нашими країнами, - наголосив Григорій Самардак.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону