Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени включені до збірної України на I Європейські ігри

9 червня 2015 - 15:37

Запорізькі спортсмени включені до збірної України на I Європейські ігри

Стан розвитку дитячо-юнацького та резервного спорту розглянули учасники всеукраїнської селекторної наради, яку провів Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Запорізьку область представляли заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова та директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь.

Учасники  наради зосередилися в основному на питаннях спорту вищих досягнень та підготовки до Олімпійських ігор-2016. Як зазначив Міністр, 2015 рік є ключовим у підготовці до Олімпіади.

12-28 червня цього року вперше в історії відбудуться I Європейські ігри в місті Баку (Азербайджан).  У цих масштабних міжнародних змаганнях візьмуть участь близько 6 тисяч спортсменів з 50 країн Європи, які боротимуться за 253 комплекти нагород. Нашу країну представлятимуть 243 атлети в 19 із 20 видів спорту. До складу збірної команди України включено 15 спортсменів із Запорізької області  з шести видів спорту.

За словами Ігоря Жданова, бажаним результатом виступів українських спортсменів  буде завоювання 40 комплектів нагород. Переможцям передбачена грошова винагорода: за бронзу – 12500, срібло - 20 000 та золото - 30 000 гривень.

Що стосується субвенції, то було виділено 100 мільйонів гривень на підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, з яких за три місяці вже надійшли видатки в сумі  42 мільйони.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, у Запорізькій області працює 64 дитячо-юнацьких спортивних школи, на сьогоднішній момент субвенція отримана в повному обсязі, додатково місцеві бюджети та обласний бюджет виділяють ще певні гроші. Якщо порівнювати з 2014 роком, то у 2015 році виділено на 11 мільйонів гривень більше.

Стосовно Олімпійських ігор на сьогодні Запорізька область представлена 25 кандидатами до збірної олімпійської команди України. Посадовець висловив великі сподівання, що  всі вони здобудуть олімпійські ліцензії та представлятимуть Україну на Олімпійських іграх-2016.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов позитивно відмітив Запорізьку область після своєї недавньої поїздки, а також підтвердив, що  готовий цілковито підтримати ініціативу звернення до фонду регіонального розвитку щодо фінансування закінчення реконструкції Палацу спорту «Юність».

На запитання щодо вручення ордерів на квартири запорізьким спортсменкам Олесі Повх та Марії Ремінь заступник голови облдержадміністрації повідомив, що наразі вирішується це питання, і вірогідно саме до Дня фізичної культури та спорту легкоатлетки отримають нове житло.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 23.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 463 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 880-го дня війни

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців