Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про проведення обласного семінару

22 травня 2015 - 14:42

21 травня 2015 року в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбувся обласний семінар з актуальних питань розвитку музейної справи для директорів музеїв і заповідників.

Відкриваючи захід, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко привітав усіх присутніх з професійним святом - Міжнародним днем музеїв і поздоровив переможців, які отримали обласні премії у номінації «За досягання в розвитку музейної справи».

- Наразі перед музеями стоїть завдання щодо модернізації музейних експозицій у відповідності до вимог сьогодення. Об’єктивне висвітлення історії, питання патріотичного виховання – це те, на чому повинні зосередитися музейні працівники, - зазначив Владислав Мороко.

На семінарі розглядалися актуальні питання з музейної діяльності: популяризація музейної справи в сучасних умовах; інтерпретація існуючих експозицій Другої світової війни відповідно до сучасних умов; взаємодія музеїв з громадськими об’єднаннями в організації виставок та тематичних заходів патріотичного спрямування; музейні масові заходи як елемент патріотичного виховання молоді; робота щодо отримання грантів на модернізацію музейної та заповідної справи.

Під час наради підіймалися питання забезпечення безпеки в умовах ситуацій, пов’язаних з діяльністю музеїв у зоні збройних конфліктів. Задля отримання кваліфікованої інформації до участі були запрошені спеціалісти Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, які звернули увагу на ті проблеми та загрози, про які повинні знати не тільки керівники музеїв, а й всі мешканці регіону.

Загалом у заході взяли участь понад 40 керівників музейних установ районного, обласного рівня, національних заповідників, а також директори відомчих музеїв.

Учасники семінару ознайомилися з новими експозиціями обласного краєзнавчого музею.

Читайте також