Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Тиждень європейських дитячих читань

16 квітня 2015 - 10:55

Тиждень європейських дитячих читань

Минулий тиждень в обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» проходив   під гаслом «Тиждень європейських дитячих читань». Його головна відмінність від Всеукраїнських тижнів попередніх років полягала в тому, що про свої улюблені книжки дітям розповідали дорослі: самі бібліотекарі, а також запрошені гості. Кожен день Тижня відзначився цікавою зустріччю. Заходи проводились як в стінах бібліотеки, так і поза її межами.

Зокрема, найменші відвідувачі бібліотеки мали змогу зустрітись з відомим запорізьким письменником та актором Олександром Виженком, помандрувати «веселим потягом» найпотаємнішими куточками бібліотеки, разом з домовичком Кузею перегорнути сторінки улюблених казок, поринути у дивовижний світ героїв Г. Х. Андерсена, переглянути мультфільми за мотивами книжок-ювілярів року у бібліотечному мультимедійному «Капітошка».

Школярі старшого віку за Тиждень встигли побувати на ювілеї улюбленої газети «Клякса», зустрітись з однолітками з гуртка юних пластунів «Єноти» та їхнім керівником, станичним Запоріжжя Зіновієм Березовським, познайомитись з щойно виданою самообороною Майдану книжкою «Повстанська абетка», насолодитись чарівними картинами запорізької художниці Ксенії Доброчинської, виставленими в бібліотечній художній галереї, та дізнатись, що частенько її надихає на творчість Маленький принц з однойменної казки А. де Сент-Екзюпері. А ще старшокласники мали змогу поспілкуватись з актрисою Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В. Г. Магара Тетяною Єрентюк, яка захопила всіх присутніх своїм талановитим прочитанням відомих творів А. П. Чехова, насолодитись високою поезією видатної української письменниці та великої патріотки Ліни Костенко, обговорити питання здорового харчування у клубі недільних зустрічей «Бібліокафе на Лобановського» та отримати поради щодо святкового сервірування столу від читача бібліотеки, майбутнього шеф-кухаря Данила Брауна.

Особливою частиною Тижня були відвідини бібліотекарями закладів, що тим чи іншим чином пов’язані з вихованням дітей. Так, бібліотекарі здійснили бібліовояж до реабілітаційного відділення для вагітних санаторію «Великий луг», де майбутніх матусь познайомили з книжками, адресованими наймолодшій аудиторії та розповіли про можливості бібліотеки по залученню дітвори до читання. Справжнє свято влаштували співробітники бібліотеки і для дітей-інвалідів та їхніх батьків, членів Запорізької громадської міської асоціації батьків дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства «Надія». Казкові герої бджілка Майя та баба Яга презентували дітям яскраві книжки, залишили в подарунок дитячі журнали, показали лялькову виставу. Разом з літературними героями дітей привітали юні музиканти ЗДМШ № 1 та дипломант міжнародних конкурсів, керівник ансамблю бандуристів «Божена» обласної філармонії Ольга Беженар. Завершилась зустріч майстер-класом з розписування Великодніх яєць різними техніками.

Щодо майстер-класів, то їх протягом Тижня проводили і в бібліотечній творчій майстерні, і безпосередньо в школах та інтернатах. Встигли відвідати Володимирівський НВК «Школа І-ІІІ ступенів – гімназія «Успіх» Запорізького району, сільську бібліотеку с. Широке, ліцей № 62, школу-інтернат № 7, Запорізький центр козацького воєнно-патріотичного виховання «Школа джур». Вчилися виготовляти Великодні сувеніри в різних техніках: крапанки, мальованки, декупаж. Частенько діти розмальовуючи яйця, використовували національну символіку. Саме з цих робіт в бібліотеці виросло справжнє «Писанкове дерево» кожна гілочка якого прикрашена справжніми дитячими шедеврами.

Для своїх читачів - дітей з багатодітних сімей бібліотечні працівники зуміли створити справжнє свято, організувавши безкоштовне відвідання хореографічної вистави «Різдвяна ніч» за мотивами творів М. Гоголя у виконанні колективу Запорізького муніципального театру танцю. Саме цією подією і завершився «Тиждень європейських дитячих читань».

Читайте також

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова