Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбувся круглий стіл «Перший геноцид ХХ століття»

10 квітня 2015 - 10:11

Відбувся круглий стіл «Перший геноцид ХХ століття»

8 квітня у приміщенні Мелітопольського державного педагогічного університету за ініціативою Спілки вірмен Запорізької області відбулося засідання за круглим столом на тему:  «Перший геноцид ХХ століття» до 100- річниці геноциду вірменського народу в османській імперії.

У заході взяли участь ректор МДПУ Валентин Молодиченко, начальник управління міжнаціональних відносин та релігій Департаменту культури облдержадміністрації Павло Мяло, заступник голови Спілки вірмен Запорізької області  Гайк Закарян, голова вірменського товариства «Масіс», депутат Мелітопольської районної ради Льова Маргарян та Симон Маргарян, голова Запорізької обласної вірменської молодіжної організації «Урарту» Євгенія Восканян та Мелітопольської молодіжної організації вірменського товариства «Масіс» Марине Маргарян, науковці, представники болгарської діаспори.

З ґрунтовної доповіддю про витоки та наслідки геноциду вірмен у 1915-1923 рр. виступила аспірантка історичного факультету Запорізького національного університету Ані Уборо, завкафедрою історії МДПУ, к.і.н. Віктор Гудзь проаналізував саме поняття геноциду та етнічні конфлікти в історії людства.

Учасники круглого столу одностайно засудили політику, направлену на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та підтримали народ України у боротьби проти російської агресії.

Читайте також