Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про заходи, проведені протягом 3-5 квітня 2015 року

8 квітня 2015 - 11:15

Про заходи, проведені  протягом 3-5 квітня 2015 року

3 - 4 квітня 2015 року в м. Мелітополі Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, спільно з обласним методичним центром культури і мистецтва та Мелітопольським училищем культури був проведений Всеукраїнський семінар-практикум голів циклових комісій духових інструментів училищ культури та мистецтва України та керівників духових та естрадних оркестрів області. У заході, який було проведено на базі Мелітопольського училища культури, взяли участь 27 учасників з Миколаївської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Херсонської та Запорізької областей.

Усіх присутніх привітала керуюча справами виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Дубініна О.В., яка наголосила, що цей семінар є предвір'ям для проведення в цьому році фестивалю духової та естрадної музики «Таврійські сурми».

Від імені директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко учасників Всеукраїнського семінару-практикуму привітала представник Департаменту Згурська Л.С., яка також поінформувала про стан та перспективи розвитку професійної мистецької освіти в області.

За ініціативи Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, обласним методичним центром культури і мистецтва, спільно з Мелітопольським училищем культури видано збірку музичних матеріалів для оркестрів духових інструментів. Усі учасники заходу отримали зазначену збірку.

В роботі Всеукраїнського семінару – практикуму брав участь заслужений діяч мистецтв України, доцент інституту музики і мистецтв ім. Р. Глієра, художній керівник народного художнього колективу «Унісон» - Григор'єв Г.М., який наголосив:

- Сучасний рівень та умови роботи духових оркестрових колективів і ансамблів, а також педагогічна діяльність в культурно-освітніх закладах потребують від спеціалістів всебічних і глибоких знань, високої музичної ерудиції та навичок організаційної і виховної роботи. На сьогодні для виконавців гри на духових інструментах є актуальним бути конкурентоздатними. Також для учасників семінару Григор’єв Г.М. провів майстер-клас роботи з духовим оркестром.        

Протягом двох днів у програмі семінару-практикуму відбулися тематичні виступи, доповіді, обмін досвідом, майстер-класи, концерти творчих колективів предметно-циклових комісій Мелітопольського училища культури.

Також учасники семінару ознайомились з досвідом роботи центру чеської національної культури с. Новогородківка та були присутніми на відкритті районної культурно-мистецької акції «В єдності наша сила» на базі Новогородківського сільського будинку культури Мелітопольського району за участю керівництва райдержадміністрації, районної та сільської ради.

З метою підвищення хореографічної майстерності учнів, збереження традицій класичної, народної та сучасної хореографії 5 квітня 2015 року Департаментом, спільно з обласним методичним центром культури і мистецтва на базі Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка м. Мелітополя проведено обласний фестиваль солістів та ансамблів хореографічних відділень «Танцювальна мозаїка» серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

У святі хореографічного мистецтва брали участь 500 юних учасників шкіл естетичного виховання з мм. Запоріжжя, Мелітополя, Токмака, Пологівського, Якимівського, Василівського районів.

Обласний фестиваль проводився у трьох номінаціях: солісти, ансамблі до 6 учасників та ансамблі до 16 учасників включно.

У програмі виступів використовувались класичні, народні, естрадні танці - від стилізованих обробок фольклорних танців до сучасних винаходів нових форм у хореографії.

До складу журі увійшли провідні викладачі на чолі з головою предметно - циклової комісії хореографічних дисциплін Мелітопольського училища культури Черкес Л.О.

За підсумками роботи членів журі визначено переможців обласного фестивалю:

«Номінація: Солісти»

- Дібровська Валерія, учениця Пологівської дитячої школи мистецтв.

«Номінація: Ансамблі до 6 учасників»

- Танцювальний дует: Братіщенко Богдан та Бородай Дмитро, учні Токмацької дитячої музичної школи.

«Номінація: Ансамблі до 16 учасників»

- танцювальний колектив «Дебют», дитяча школа мистецтв Мелітопольської міської ради,

- ансамбль «Лілея», «Світанок», Запорізька дитяча школа мистецтв № 1.

Переможці обласного фестивалю нагороджені дипломами.

Проведення обласного фестивалю солістів та ансамблів хореографічних відділень «Танцювальна мозаїка» серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладі стало справжнім яскравим святом дитячого мистецтва.

Читайте також