Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботодавці отримають компенсацію за виплату заробітної плати своїм мобілізованим працівникам

2 квітня 2015 - 11:02

Роботодавці отримають компенсацію за виплату заробітної плати своїм мобілізованим працівникам

Кабінетом Міністрів України прийнято Порядок виплати компенсації з державного бюджету підприємствам, установам, організаціям витрат на виплату середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Розпорядниками бюджетних коштів на місцях є Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, управління соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення.

За даними Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації, у Запорізькій області налічується близько 500 роботодавців, чиї працівники за період мобілізації отримували середню заробітну плату, за ними зберігалися їхні робочі місця.

Тепер для отримання компенсації вони повинні надавати звіти про витрати на ці цілі щомісяця до 15 числа до управлінь соціального захисту населення району (міста), де суб’єкти господарювання зареєстровані в органах Державної фіскальної служби України. Якщо суб’єкт господарювання зареєстрований у Спеціалізованій державній податковій інспекції  з обслуговування великих платників податків, звіти подаються до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації юридичної особи.

Департамент звертає увагу, що звіти, які прийматимуться з 01 до 15 квітня 2015 року, мають бути помісячними - за січень, лютий та березень 2015 року.

Консультації та роз’яснення щодо складання та подання  звітності можна  отримати в управліннях соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Конкурс з фінансування проєктів ветеранських ГО: термін подачі заяв продовжено

«Не дивлячись на всі негаразди, для мене життя тільки починається»: пологівський військовий про життя після поранення

Приватизація державних об’єктів у Запорізькій області: отримано 15 мільйонів гривень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 406 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 881-го дня війни

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні