Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Щодо проведення круглого стілу за темою: «Геноциди та етноконфлікти в історії людства: уроки для майбутніх поколінь»

30 березня 2015 - 13:18

28 березня за ініціативою Спілки вірмен Запорізької області у Центрі національних культур «Сузір’я» ЗОУНБ ім. Горького (керівник – Ольга Назаренко) відбувся круглий стіл за темою: «Геноциди та етноконфлікти в історії людства: уроки для майбутніх поколінь». Начальник управління міжнаціональних відносин та релігій Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Павло Мяло зазначив, що в історії людства було багато трагічних сторінок, які пов’язано з намаганням імперій примусово асимілювати нації, які входили до їх складу: Геноцид вірмен, Голодомор українців, Голокост євреїв.

Заступники керівника Спілки вірмен Запорізької області Гайк Закарян та Ані Хачатрян розповіли про національну трагедію вірменського народу, який перебував на поч. ХХ ст. у складі Османської імперії.

Учасники круглого столу: представники татарської, болгарської, грецької, арабської, єврейської спільноти (Рахіма Ахмерова, Іван Ангелов, Дмитро Зурначіді, Науфаль Хамдані, Інеса Носенко) розглянули правові, морально-етичні та історичні аспекти геноциду.

Читайте також