Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мережу автобусних маршрутів у регіоні оптимізують після вивчення попиту населення

25 грудня 2014 - 11:24

Під головуванням директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євгена Семечаєвського відбулася нарада з питань вивчення попиту населення на пасажирські перевезення на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області.

У заході взяли участь представники обласної ради, районних державних адміністрацій, управління Укртрансінспекції в Запорізькій області, ПАТ «Запоріжавтотранс», Запорізького національного технічного університету, автоперевізники, громадськість.

Євген Семечаєвський повідомив, що вивчення попиту населення на транспортні перевезення здійснюватиметься двома способами: через обстеження пасажиропотоків на маршрутах області та шляхом опитування населення.

На сьогодні до маршрутної мережі регіону входить 485 маршрутів: 238 міжміських та 247 приміських маршрутів, з яких 100 – це приміські маршрути, які не виходять за межі районів.

Відповідно до плану обстеження пасажиропотоків на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування пасажирообстеження триватиме з 24 по 31 січня 2015 року. Сприяти вивченню пасажиропотоків і розробці заходів з удосконалення маршрутної мережі будуть фахівці Запорізького національного технічного університету.

У зв’язку з цим перевізників попереджено про неприпустимість змін схеми і графіка руху автобуса на маршрутах під час пасажирообстеження.

Крім того, до райдержадміністрацій та автоперевізників доведено завдання щодо підготовки пропозицій по оптимізації автобусних маршрутів.

Завершити роботу з вивчення попиту населення на перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області, планується у І кварталі 2015 року.

Протягом заходу перевізниками порушувалися питання, пов’язані з недостатнім обсягом фінансування державою пільгових перевезень. З метою розв’язання цієї проблеми запропоновано на державному рівні порушити питання щодо заміни пільг адресною грошовою допомогою.

За результатами наради визначено основні напрямки роботи з упорядкування діяльності громадського транспорту, в тому числі щодо виведення з ринку перевізників, які працюють без дозвільних документів.

За ініціативою громадськості також прийнято рішення про необхідність підготовки узгоджених законодавчих ініціатив у сфері автотранспорту та направлення їх до Міністерства інфраструктури України.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі

Медзакупівлі в Запорізькій області: виявлено два ймовірні порушення

Енергетики, Запорізька ОДА, міська рада та Держенергонагляд спільно працюють над покращенням ситуації з енергозабезпеченням в регіоні

«В 16 разів зменшилась загальна тривалість вимкнень електроенергії», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Ситуація з електроенергією стала кращою: думки запоріжців

Громадська організація «Група активної реабілітації» - допомога для людей з ураженням спинного мозку або схожими за наслідками захворюваннями

СБУ встановила чергових колаборантів, які організовували фейковий референдум у Мелітопольському районі

єВорог: зупинимо ворога разом