Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулась презентація книги Олега Виноградова «Слово Майдану»

22 жовтня 2014 - 16:09

Відбулась  презентація книги Олега Виноградова «Слово Майдану»

В рамках соціально-патріотичного проекту «І відгукнулись струни дитячих сердець» в обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» відбулась  презентація книги Олега Виноградова «Слово Майдану», яка нещодавно вийшла з друку. У книзі зібрані сто розповідей учасників та очевидців подій, які відбувалися на Майдані Незалежності у Києві з листопада 2013 по лютий 2014 року.

Спогади представників майже всіх служб, підрозділів, напрямів і течій Майдану допоможуть читачеві дізнатися всю правду про історію «Революції Гідності», а також зрозуміти думки та дії тих, хто ціною життя відстоював честь України та гідність свого народу.

Активну участь в презентації книги взяли учні 10 та 11 класів середньої школи №30, співавтори книги, учасники подій на Майдані, вчителі - історики, відомий запорізький співак та композитор Анатолій Сердюк та інші. Розпочалась зустріч патріотичним флешмобом «За дітей, за мир, за єдину Україну».

Ведуча презентації  Ірина Владиславівна Корнієнко коротко розповіла про історію видання книги та події, які в ній відображені.

Цікавою була думка кандидата економічних наук, доцента класичного приватного університету Андрія Антонюка про події на Майдані.

Зворушливо прозвучали власні вірші про Україну у виконанні учня 10 класу Бабенка Данила, а його однокласниця Малуша Владислава щиро говорила про необхідність миру та єдності в нашій країні.

Директор бібліотеки Ольга Павлівна Башкатова наголосила на тому, що такі заходи виховують у наших дітей та молоді патріотичне відношення до своєї Вітчизни, до свого рідного Запорізького краю. На прикладах героїв цієї книги читачі обласної бібліотеки для дітей вчаться бути справжніми громадянами України.

Завершила презентацію книги «Слово Майдану» героїчна пісня «Небесна сотня» у виконанні Анатолія Сердюка.

Читайте також