Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Згода і мир – основа творення

6 серпня 2014 - 13:47

За  ініціативи Високопреосвященнішого архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки (Українська Православна Церква), при підтримці Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбулася зустріч керівників релігійних організацій та громадських лідерів -  «Трапеза однодумності. Згода і мир – основа творення».

На пропозицію керівника Запорізької єпархії Української Православної Церкви прийняти участь у заході  відгукнулися понад двадцять керівників релігійних організацій та  представників   громадських організацій області.

Головною метою зустрічі релігійних лідерів Запорізької області було прагнення  до  єдності, встановлення  миру  в країні, заклик до засобів масової інформації  щодо  об’єктивності інформації, прийняття на себе відповідальності  за мир і спокій в релігійних організаціях.

В ході вільного обміну думками вдалося виробити спільну точку зору – мир та спокій – головні цінності в державі.   А  добитися миру можна тільки шляхом побудови взаємовідносин серед людей на основі загальнолюдських принципів.

Представники релігійних організацій у ході зустрічі продемонстрували  подібність думок у питаннях несприйняття  ідей сепаратизму, екстремізму, щодо негативного впливу іноземних засобів масової інформації,  про об’єднання зусиль при наданні  допомоги вимушеним переселенцям зі Сходу України. 

Присутні також погодились з висловленими  думками  директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Мороко В.В.  щодо недопущення втручання іноземної держави у внутрішні справи України: « Давайте будемо чесними, - наголосив він, – війна в Україну прийшла зі Сходу, з боку Росії, а деякі представники духовенства використовують  релігію у протистоянні. Але,  з цим, на мою думку,  погодяться  усі присутні,  ворогів з Донбасу в Запоріжжі, та Україні в цілому немає. А  на самому Донбасі більшість людей – адекватні та патріотичні люди, які зараз потребують підтримки. Тому допомога вимушеним переселенцям та громадянам на звільненій території з боку релігійних організацій є дуже необхідно».

Наприкінці зустрічі присутні релігійні та громадські діячі підписали загальну Резолюцію, відповідно до якої взяли на себе певні зобов’язання:

- взяти на себе особисту відповідальність за мир і спокій в  релігійних організаціях;

- закликати  своїх прихожан до терпимості і співчуття;

- продовжувати надавати гуманітарну допомогу мирному населенню Сходу України та Збройним силам України;

- проводити спільні інтерконфесійні заходи;

- підтримувати розвиток патріотизму, виховання молоді на основі сімейних цінностей;

- закликати представників засобів масової інформації  до об’єктивності у висвітленні подій, зосередившись на позитивних матеріалах;

- взаємодіяти між конфесіями, поважаючи світогляди, ідеологічні основи релігійних об’єднань,  не допускаючи розпалення конфліктів та ворожнечі за  релігійною ознакою.

«Трапеза однодумності» пройшла в атмосфері доброзичливості, тепла, спокійного обміну думками, поваги один до одного. Це ті людські чесноти, що так необхідні всім українцям в нелегкий для нашої країни час.

Читайте також

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова