Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі втілює програму Президента «10 кроків назустріч людям»

23 травня 2006 - 18:03

На брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації директор обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Євген Коса повідомив, що за кошти фонду у сільській місцевості щорічно можна газифікувати близько 1000 і реконструювати ще 200 житлових будинків.

Керівник фонду зазначив, що цього року відбулися позитивні зрушення щодо умов надання кредитів та значно розширилась сфера кредитування.

Так, плата за користування кредитом тепер складає лише 3% річних, а перерахунок повернення кредиту за цінами на м'ясо і з урахуванням індексу інфляції відмінені. Це значно здешевлює сам кредит і підвищує соціальну захищеність селян від інфляційних процесів.

Щодо сфери кредитування Євген Коса інформував про можливість оформлення кредиту на придбання насіння, мінеральних добрив, палива, запчастин, молодняку тварин, птиці, створення пунктів прийому і охолодження молока, збереження і переробки зерна і овочевих культур, на обладнання у власних подвір'ях магазинів, кафе, ветеринарних пунктів і аптечних кіосків, пунктів для надання населенню платних побутових послуг, таких як ремонт побутової техніки, автомобілів, годинників, пошив та ремонт одягу тощо.

- Цього року значно покращилось фінансування програми, - зазначив директор обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. - Тільки обласний бюджет передбачив на реалізацію програми близько 3,5 млн.грн.

А всього за час реалізації програми з 1998 року з державного бюджету виділено понад 25 млн. грн., що дало можливість газифікувати близько 4800 подвір'їв та реконструювати понад 52 тис. кв. метрів житла. За підтримки фонду покращили свої житлово-побутові умови понад 5,5 тисяч родин.

- Свої заходи ми реалізуємо в рамках завдань, поставлених Президентом у програмі «10 кроків назустріч людям», - підкреслив Євген Коса.- Переконаний, що дієва допомога нашого фонду значно прискорить позитивні соціальні перетворення на селі.



Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я