Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Посол Республіки Азербайджан в Запоріжжі

5 травня 2006 - 15:46

В облдержадміністрації відбулася зустріч голови ОДА Євгена Червоненка, його першого заступника Олександра Сіна і Надзвичайного та Повноважного Посла Азербайджанської Республіки в Україні Талята Алієва, якого супроводжували представники азербайджанської діаспори в Запорізькій області.

Після офіційної зустрічі, яка пройшла в робочому кабінеті керівника області, Євген Червоненко і Талят Алієв зустрілися з журналістами. Під час прес-конференції голова облдержадміністрації акцентував увагу на основних моментах зустрічі:
- Ми з паном Послом обговорили питання політичного, економічного взаємовигідного співробітництва та міжнаціональних відносин Азербайджану та Запорізької області. В області проживає близько 15 тисяч азербайджанців, і мене, як керівника регіону хвилює те, щоб ця діаспора, нарівні з іншими жителями області почувала себе комфортно.

Євген Червоненко наголосив, що у взаємовідносин нашого краю та Азербайджану велике майбутнє, зважаючи на те, що економіка прикаспійської країни динамічно розвивається:
- Ми зацікавлені у продукції нафтохімічної промисловості дружньої країни, азербайджанська сторона – електротехнічної, яка виробляється на підприємствах Запоріжжя… Запорукою сталих відносин наших країн є дружні стосунки Президента України Віктора Ющенка та Президента Азербайджану Ільхама Алієва.

 

В свою чергу Талят Алієв підкреслив, що його візит викликаний інтересом його країни до Запоріжжя, як до крупного промислового регіону:
- Нас цікавить продукція ВАТ «Мотор-Січ», ВАТ «Запоріжтрансформатор», ряду інших підприємств… Я вдячний пану Червоненку, безумовно, одному з крупних державних діячів України за конструктивну бесіду, в якій ми знайшли єдину точку зору на розвиток взаємовідносин Запорізького краю та Азербайджану.

Пан Посол наголосив, що Запорізька область показує приклад толерантної політики, основна заслуга в чому голови виконавчої влади області. Талят Алієв висловив побажання депутатам всіх рівнів місцевих рад області відкинути амбіції, корпоративні інтереси та працювати в ім'я виборця.

Євген Червоненко і Талят Алієв відповіли на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни