Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Як зробити оптимальними літній відпочинок дітей та підготовку до нового навчального року

5 травня 2006 - 15:06

У квітні затверджена обласна програма організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей, яка діятиме до 2008 року. Планується, що річно збільшувати кількість відпочиваючих в літніх оздоровчих таборах на 10%. Минулого року влітку в 73 таборах різної форми власності відпочив кожен другий запорізький підліток. Цього року кількість таборів не зменшилась, стало більше лише приватних таборів. нині їх нараховується в області 85%, хоча, як того вимагають державні органи, подібних повинно бути не більше 60%. Тому Микола Фролов зауважив, що завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування шукати нові форми організації відпочинку та оздоровлення дітей, а ще не забувати про вирішення проблеми кадрів. Всеукраїнському рівню у нас минулого року відповідала робота лише двох таборів – «Войковець» на узбережжі Азовського моря та «Маяк» - на Дніпрі.

Говорячи про підготовку до нового навчального року, заступник голови облдержадміністрації попрохав звернути особливу увагу відповідних органів на стан самих навчальних закладів: дахи, тепломережі, котельні.

На ці роботи в обласному бюджеті передбачено 9 млн. грн. Готувати, як кажуть сани влітку, вже почали в Вільнянському районі, в Енергодарі. Цього року в усіх навчальних закладах мають з'явитися лічильники тепла. Варто перейняти і досвід Приморського району, де замість опалення вугіллям, котельні перевели на використання електроенергії. Як результат, минулого року витратили на опалення майже в тричі менше коштів.

Звернуто увагу учасників наради і на виконання програми про рівний доступ всіх до якісної освіти. Комп'ютеризованими повинні стати всі школи області. Цього року на ці цілі виділено 5,5 млн. грн. субвенцій з держбюджету, 51 комп'ютерний клас придбано за ініціативи голови облдержадміністрації Євгена Червоненка за позабюджетні кошти. На сьогодні проблемними залишаються лише школи Мелітополя, де не вистачає 6 комп'ютерних навчальних комплекси. І все тому, що державну субвенцію у місцевому бюджеті закладено не за прямим призначенням. Обласна виконавча влада вимагає до першого вересня виправити становище.

Щодо шкільних автобусів, то Микола Фролов порадив усім повчитися у вільнянців. Там не чекають, поки надійдуть вони з Києва, а вишукують власні резерви. За кошти районного бюджету у Вільнянському районі придбано шість автобусів і лишу 2 надійшло за кошти міністерства освіти. «Ось це і є державницький підхід», - наголосив М. Фролов. Жодного не спромоглися придбати за власні кошти у Василівському, Веселівському, Запорізькому, Гуляйпільському, Кам'янко-Дніпровському районах.

Подібні зустрічі щодо обговорення нагальних проблем соціально-гуманітарної сфери планується проводити щомісяця.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області