Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке провів заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов

19 квітня 2006 - 15:44

Учасники засідання розглянули, зокрема, матеріально-технічну базу ліфтового господарства області, та стан аварійності на шляхах.

Станом на початок 2006 року загальна кількість пасажирських ліфтів, які встановлені в житлових будинках Запорізької області, становить 5047 одиниць, у тому числі тих, що відпрацювали 25 і більше років - 1506 одиниць.

Основними причинами нещасних випадків під час експлуатації ліфтів, як в минулі роки, так і в нинішньому, були незадовільний стан утримання ліфтів, неналежна організація їх експлуатації, обслуговування та ремонту власниками та спеціалізованими організаціями.

Регіональною програмою модернізації, ремонту і заміни ліфтів у житловому фонді області передбачалось протягом 2005 року провести у м. Запоріжжі ремонт, модернізацію чи заміну 28 ліфтів. Фактично проведена модернізація 4 ліфтів, капітально відремонтовано - 10 ліфтів, диспетчерський зв'язок встановлено в 62 ліфтах із 102 запланованих, технічна заміна диспетчерського зв'язку не проводилась зовсім. У Мелітополі проведено 14 експертних обстежень із 20 запланованих, відремонтовано 29 замість 36, диспетчеризовано - 2 ліфта, замість 10 запланованих. По місту Енергодару проведено експертне обстеження 6 ліфтів із 14 запланованих, відремонтовано 1 ліфт, замість 15, передбачених програмою.

Таким чином, на сьогоднішній день не виконані в повному обсязі заходи щодо проведення експертного обстеження та диспетчеризації ліфтів, які експлуатуються 25 років і більше, в усіх містах обласного значення (крім Бердянська) та в Дніпрорудному.

Викликає занепокоєння стан аварійності на автомобільних шляхах області за минулий рік: зареєстровано 2430 ДТП, отримали поранення 2973 особи, та 368 осіб загинуло.

Про актуальність другого питання черги денної засідання ради свідчать наступні факти.

У першому кварталі цього року сталося 382 шляхово-транспортних пригод, що, правда, на 10% менше минулорічних показників. Зростання кількості ДТП спостерігалось в Жовтневому (на 31,5 %) і Орджонікідзевському (на 24,8 %) районах м. Запоріжжя, Вільнянському (на 18,3 %), Кам'янко-Дніпровському (на 18,2 %) і Запорізькому (на 13,2 %) районах області, та у Енергодарі (на 31,7 %).

Співробітниками ДАІ області протягом 2005 року було виявлено майже 164 тис. порушень Правил дорожнього руху (ПДР), з яких 137 тис. (90,2 %) -грубі, припинено керування транспортними засобами водіями в стані сп'яніння більш ніж у 11,6 тис. випадків.

За 2005 рік на території області зареєстровано 643 ДТП з причин незадовільного стану вулиць, в наслідок чого загинуло 64 особи, та 782 - отримали поранення. З причин незадовільного стану доріг зареєстровано 36 ДТП, в наслідок чого загинуло 6 та поранено 50 осіб.

Прийняті обласною радою з питань безпечної життєдіяльності населення рішення, спрямовані на поліпшення стану справ з вищенаведених питань.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни