Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Я зроблю все, щоб запоріжці не втратили надію на встановлення законної справедливості»

19 квітня 2006 - 14:16

На позачерговій прес-конференції, що відбулася в облдержадміністрації за участю керівників правоохоронних органів, губернатор Євген Червоненко оприлюднив факти порушення законодавства працівниками силових структур, дав їм належну оцінку, зобов'язався забезпечити неухильне виконання законів України. Він запевнив журналістів, що регулярно надаватиме громадськості вичерпну інформацію про викриття і викорінення у цій сфері явища порушення законних прав і свобод громадян.

- Прагну, щоб кожен для себе з'ясував: є політична боротьба із специфічними методами вирішення спірних питань і є життя, яке вимагає, щоб керівники органів виконавчої влади і силових структур забезпечували виконання законів, не зважаючи на те, якого кольору політичну силу вони представляють, - пояснив свою позицію губернатор. – Я обіцяв бути чесним перед запорізькою громадою. І я дотримуюсь свого слова, ініціювавши нову зустріч із журналістами через тиждень після прес-конференції, на якій розглядалось питання щодо правового вирішення проблеми з промисловими відвалами у балці Середній. Приводом до неї став факт зґвалтування 14-ти річного хлопчика працівниками міліції в Оріхівському районі. Я наполіг на його оприлюдненні і закликав до відповіді керівників обласного управління МВС України в Запорізькій області та обласної прокуратури. Але перш, ніж інформувати присутніх про цей випадок, хочу надати вичерпну інформацію щодо стратегії вирішення конфлікту на промислових відвалах. А також маю повідомити журналістам про інші факти порушення прав і свобод громадян в нашому регіоні, про які мені також стало відомо, але не від правоохоронців, а від постраждалих осіб.

Щоб оперативно реагувати на аналогічні виклики і негайно вирішувати проблеми, голова ОДА запропонував проводити регулярні фахові наради із силовиками, першу з яких провів вчора.

- На цій нараді ми обговорили подальші спільні дії щодо балки Середньої та з'ясували ряд питань щодо факту зґвалтування хлопчика, - повідомив губернатор. - Певен, що такий формат нашої співпраці виявиться найбільш ефективним і продуктивним.

Аналізуючи ситуацію на промислових відвалах у балці Середній, Євген Червоненко зауважив, що сьогодні мало хто може розібратись, рішення якого суду мають дотримуватись учасники конфлікту через їх величезну кількість і, почасти, некомпетентність. Тому, спираючись на думку Міністра промислової політики і Міністра екології, губернатор подав Президенту Віктору Ющенку пропозицію про націоналізацію промислових відвалів як техногенного родовища. Президент її підтримав.

- Порядок на цьому звалищі буде тоді, коли власником там стане держава, - підбив підсумок голова ОДА. – Я, як представник Президента в регіоні, забезпечу виконання всіх законів України.

Також Євген Червоненко повідомив про інцидент, який виник вчора в Енергодарі Василівського району. Колишній міський голова зачинився у кабінеті міськвиконкому і не дозволяв законно обраному меру приступити до виконання своїх обов'язків.

- Із доповіді енергодарських правоохоронців я знаю, що, на щастя, проблема вирішилась без силового втручання, - повідомив губернатор .- Користуючись можливістю, хочу щиро подякувати працівникам управління СБУ, які ефективно допомогли у її вирішенні.

Обурив губернатора факт безпідставного силового впливу з боку працівників міліції і прокуратури на викладачів та аспірантів Запорізького медичного університету, яких звинувачують у хабарництві. Євген Червоненко оприлюднив інформацію про те, що інсуліновозалежній жінці-викладачу, затриманій в інтересах слідства на певний час, не дозволяли вчасно робити інсулінові ін'єкції і нормально харчуватись.

- Не думаю, що в нашій криміногенній області, яка посідає перші місця в країні за ступенем серйозних правопорушень, у правоохоронців немає інших важливих справ як пресувати вчених медуніверситету, - зауважив голова ОДА.

З приводу факту зґвалтування працівниками міліції підлітка (детальну інформацію можна одержати на сайті www.vlasti.net - прес-служба облдержадміністрації) Євген Червоненко наголосив:

- Жалкую, що журналісти повідомили мені про це тільки вчора. Ця справа на стільки брутальна, що мені навіть боляче її коментувати. Але я не братиму участь у покриванні силовиків. Бо не хочу миритися з тим, щоб в нашому регіоні правив криміналітет. Я боровся на Майдані разом з Віктором Ющенком і сьогодні дотримуюсь політики Президента в тому, що виконавча влада має реалізувати надію людей на встановлення законно т і та справедливості. І я докладу всіх зусиль, щоб це прагнення втілювалось у життя.

Голова ОДА запевнив журналістів, що регулярно надаватиме вичерпну інформацію щодо подальших дій у вирішенні вище зазначених питань.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни