Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

В обласному художньому музеї презентовано зразу три виставки

29 квітня 2014 - 15:14

В обласному художньому музеї презентовано зразу три виставки: виставка, присвячена 70-річчю визволення України від фашистських загарбників, та персональні - Юрія Калашникова і «Пресвята» Анатолія Тертичного (до 60-річчя від дня народження).

Відкриваючи захід, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко відзначив, що напередодні Великої Перемоги ми віддаємо данину простому українському солдату, який здолав усі тяготи воєнного лихоліття і одержав бажану перемогу над фашизмом.

На виставці, крім робіт, які відтворюють воєнну тематику, представлено графічні роботи, міські пейзажі члена Запорізької організації Національної спілки художників України Юрія Калашникова. Він є активним учасником регіональних, всеукраїнських та міжнародних виставок в Парижі, Нью-Йорку, Джерсі-сіті тощо. Роботи художника зберігаються в Музеї сучасного мистецтва в США, Запорізькому обласному художньому музеї, в приватних колекціях.

На ювілейній виставці відомого українського художника-абстракціоніста Анатолія Тертичного «Пресвята» представлено 12 його живописних полотен та роботи доньки Марії.

Живопис художника надзвичайно емоційний, наповнений тонким відчуттям зміни настроїв, глибоким смислом буття. Вічний союз матері і дитя — головна ідея картини “Пресвята” (1995), несе почуття любові, турботи, тривоги. Символічно, що ця робота — перший твір серед подарованих автором обласному художньому музею. Твори Анатолія Тертичного експонувалися в Гельсінкі, Стокгольмі, Мюнхені, Москві, Мінську, Кракові, Варшаві, Тбілісі та інших містах світу. Його роботи зберігаються в багатьох українських музеях і галереях, в приватних колекціях України, Німеччини, Ізраїлю, Канади, США, Чехії, Словакії, Росії та ін.

Читайте також