Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

«Українська книга» прибула до Запоріжжя

16 квітня 2014 - 16:09

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення в 2013 р. затвердила перелік книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга». До переліку увійшли 211 видавничих проектів від 86 видавців: 53 видання для дітей та юнацтва, 43 твори класиків української літератури та сучасних українських авторів, 25 творів класиків зарубіжної літератури, 72 науково – популярні, довідкові ті інформаційні видання, 18 видань мовами національних меншин України.

Як зазначив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації (стажист) Владислав Мороко « Це єдина програма, завдяки  якій видаються книжки для вітчизняних бібліотек  державним коштом. Сьогодні ми можемо сказати, що програма в дії. Фонди Запорізьких обласних бібліотек для юнацтва та для дітей «Юний читач» поповнилися великою кількістю книг. Усі видання виключно українською мовою.».

Обласна бібліотека для юнацтва отримала 108 назв книг, в кількості 1092 примірники, на суму 64890 грн., обласна бібліотека для дітей 99 назв, 1985 примірників, на суму - 76753,69 грн. Серед авторів – класики української літератури: Тарас Шевченко, Микола Хвильовий, Василь Стус, Євген Маланюк, Михайло Грушевський, сучасні письменники: Андрій Курков, Леонід Ушкалов, Марія Штельмах, із зарубіжних – П.Кальдерон, Х.-Л. Борхес, М.Пруст, Цао Сюецінь.

Серед нових надходжень звертають на себе увагу книги біографічної серії про Григорія Сковороду, Івана Франка, Лесю Українку, Миколу Гоголя, Павла Загребельного.

“І, звичайно ж, у рік 200-річчя Тараса Шевченка надійшли книги, присвячені Кобзарю.Серед них книга Лесі Генералюк «Святим дивом сяють храми божі…» про українські храми, котрі відвідував, змальовував, згадував у своїх творах Шевченко. Збірник «Документальна скарбниця Шевченківських лауреатів» вперше об’єднав на своїх сторінках прізвища українських письменників, поетів, художників, скульпторів, архітекторів, композиторів, режисерів, акторів, журналістів, які є лауреатами найвищої в Україні відзнаки за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва – Національної премії України імені Т.Шевченка,” – повідомив Владислав Мороко.

 

Читайте також

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи

Поліцейські Запоріжжя розкрили резонансне вбивство місцевого посадовця

Діалог бізнесу та держави: запорізькі підприємці отримали практичні поради про налагодження відносини з міжнародними партнерами

В Національному заповіднику «Хортиця» відкрилась виставка, присвячена козаку Мамаю

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що потрібно знати перед початком нового навчального року

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

Вільнянськ оговтується після ворожого обстрілу

30 червня – День жалоби в Запорізькій області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області