Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про ІІ Форум молодих бібліотекарів нашої області «Ініціатива. Професіоналізм. Творчість»

20 березня 2014 - 16:09

Відповідно до плану роботи Департаменту 18-19 березня 2014 року відбувся ІІ Форум молодих бібліотекарів нашої області «Ініціатива. Професіоналізм. Творчість». У приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М. Горького зібралося понад 40 фахівців бібліотек різних відомств. Учасники поділилися досвідом проектної діяльності у форматі «pecha kuch», відвідали майстер-клас з соціального проектування і партнерства та позиціонування бібліотечної молоді в соціальних мережах, пройшли навчання у молодіжній творчій студії «Створення буктрейлерів», активно приймали участь у інтерактивній грі «Бібліокешинг».

Також  молоді бібліотекарі взяли участь в анкетуванні «Книги, які читає молодь» і визначили «гарячу десятку» видань, до яких увійшли М. Булгаков, Оскар Уайльд, Паоло Коельо, Ден Браун, Ірен Роздобудько та ін..

Спілкування фахівців на Форумі молодих бібліотекарів засвідчило певну професійну підготовку і креативність у мисленні та підходах до бібліотечної роботи.

За результатами роботи Форуму підготовлено та розповсюджено звернення до бібліотечної спільноти щодо прийняття на державному рівні концепції молодіжної інформаційно-бібліотечної політики, створення максимально сприятливих умов для залучення до бібліотек молодих професіоналів.

19 березня 2014 року на базі Мелітопольського училища культури з метою активізації творчої діяльності аматорських колективів, підвищення фахової кваліфікації їх керівників та обміном досвіду роботи відбувся практикум для керівників хорових та вокальних колективів.

У практикумі взяли участь 50 фахівців вокально-хорового мистецтва, яких ознайомили із сучасним станом розвитку вокально-хорового мистецтва в Запорізькій області та  перспективними напрямками їх подальшої творчої діяльності. Проаналізувавши репертуар народних, зразкових аматорських колективів, акцентовано увагу на інноваційних методах та прийомах в роботі керівника вокально-хорового колективу.

Присутні мали змогу прийняти участь у майстер-класах з постановки голосу «Специфіка роботи з народним та академічним хором. Робота над художньою інтерпретацією вокальних творів» та «Виховання ансамблевих навичок, як основний аспект професійності вокально-хорових колективів» за участю  хорового колективу Мелітопольського училища культури

Підсумком практикуму став виступ творчих колективів предметно-циклової комісії диригентсько-хорових та музично-теоретичних дисциплін Мелітопольського училища культури та презентація нових надходжень репертуарних збірників для хорових та вокальних колективів.

Заходи підвищення кваліфікації для працівників галузі культури щорічно плануються Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації і є системною роботою на базах обласних установ, закладів культури, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Читайте також

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном