Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Вшановуємо пам’ять Кобзаря

4 березня 2014 - 09:41

Вшановуємо пам’ять Кобзаря

За сприяння Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації в обласних комунальних установах культури і мистецтва протягом січня, лютого поточного року проведено низку заходів до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка:

15 січня в обласних бібліотеках започатковано акцію „Запоріжжя читає Шевченка”, в рамках якої розгорнуто книжково - ілюстраційні виставки, проводяться читацькі конференції, тематичні зустрічі.

24 січня відбувся відбірковий обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості „Об’єднаймося ж, брати мої!”. На конкурс представлено 110 творчих робіт учнів шкіл естетичного виховання області. Із кращих творчих робіт в бібліотеці ім. О.М. Горького оформлено експозицію, 10 робіт переможців конкурсу направлені до Всеукраїнського оргкомітету в м. Київ.

5 лютого в обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки живопису та графіки з музейної колекції „Шевченкіана”.

6 лютого у виставковій залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М. Горького відбулось урочисте відкриття документної мега-виставки „Свята пора Кобзаря”.

18 лютого в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького проведено засідання круглого столу творчої інтелігенції „Запоріжжя і Шевченко” за участю працівників культури і мистецтва області, навчальних закладів, представників громадських організацій, творчих спілок та митців. На засіданні було обговорено питання про хід підготовки та проведену роботу щодо відзначення ювілею Великого Кобзаря.

21-22 лютого в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбувся показ прем’єрної вистави „Вість благая Кобзаря...” за творами Т.Г. Шевченка.

27 лютого у виставковій залі обласного осередку Національної Спілки майстрів народного мистецтва України відкрито виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Заходи до ювілею Т.Г. Шевченка продовжуються. Так, 9 березня в обласній філармонії відбудеться літературно-мистецьке свято „Невгасима муза Кобзаря ”, в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара 14 березня відбудеться прем’єра моновистави І. Смолія „Україно, Україно, ми твої діти...”.

Протягом березня в установах культури області проводяться тематичні культурно-мистецькі заходи.

Читайте також