Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Приватизація й управління державною власністю

У регіональному відділенні ФДМУ по Запорізькій області підбили підсумки роботи з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

11 лютого 2014 - 10:54

28 січня у м. Запоріжжі під головуванням начальника регіонального відділення ФДМУ по Запорізькій області Павла Матвієнка відбулося спільне засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на підприємствах, які входять до сфери управління регіонального відділення та внутрівідомчої робочої групи з вирішення питань покращення розрахунків з бюджетом підпорядкованих регіональному відділенню підприємств. На засіданні розглядалися результати роботи комісії у 2013 році та завдання на 2014 рік.

Протягом 2013 року проведено 14 засідань комісії, у тому числі 2 виїзні - у відкритих акціонерних товариствах „Вуглецевий композит” та „НДІ „Перетворювач”, на які запрошувались керівники підприємств, що належать до сфери управління ФДМУ. Постійно здійснювався моніторинг стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

В результаті вжитих заходів на виконання рішень, прийнятих на засіданнях комісії, знято арешт з майна та розрахункових рахунків, податкову заставу з майна ВАТ „Вуглецевий композит”. Ліквідатором погоджено з ФДМУ перелік ліквідаційної маси товариства та кандидатуру організатора аукціону з продажу майна боржника, проводиться робота з оцінки майна, підготовка його до продажу.

У відкритому акціонерному товаристві „НДІ „Перетворювач” зупинено зростання заборгованості із виплати заробітної плати. Виплата поточної заробітної плати працівникам підприємства здійснюється у повному обсязі.

Для зменшення адміністративних витрат передано у комунальну власність м. Запоріжжя гуртожиток, який знаходився на балансі ВАТ „НДІ „Перетворювач”.

Постановою Господарського суду Запорізької області від 23 грудня 2013 року введено процедуру ліквідації ВАТ „НДІ „Перетворювач” та призначено ліквідатором нового арбітражного керуючого Н.О. Жиленко, згідно з чинним законодавством розпочато інвентаризацію майна боржника.

Згідно з рішеннями комісії регіональним відділенням були направлені звернення            (у грудні 2013 року до Головного управління юстиції у Запорізькій області та до прокуратури Запорізької області, у січні 2014 року – до Територіальної державної інспекції з праці) щодо проведення перевірки додержання арбітражним керуючим під час виконання ним повноважень ліквідатора ВАТ „Вуглецевий композит” вимог законодавства з трудових відносин та Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Після обговорення звіту регіональним відділенням було затверджено план роботи комісії на 2014 рік, згідно з яким заплановано проведення щомісячних та виїзних засідань. На засіданнях будуть заслуховуватись керівники підприємств з інформацією про вжиті заходи щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати та перед Пенсійним фондом України.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі