Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Великому Кобзарю присвячується творчість учнів

17 січня 2014 - 10:59

Великому Кобзарю присвячується творчість учнів

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Запорожченко взяв участь у святі  «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине», яке відбулося в Запорізькій спеціалізованій школі-інтернаті «Січовий колегіум».

Свято присвячене  200-річчю від дня народження Кобзаря.  

-  Творчість цього українського генія гідно оцінена нащадками і нікого не залишає байдужими. Ми маємо сприяти поглибленню розуміння молоді загальнолюдського масштабу ідей Кобзаря. З цією метою Президент України оголосив поточний рік Роком Тараса Шевченка, - зазначив Андрій Запорожченко.

Учасники свята пригадали життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича, його вірші прозвучали не тільки  рідною мовою, а й на кількох іноземних, а також були проспівані гуртом бандуристів.

У рамках свята відбувся показ вишиванок, а також поставлений учнями школи фрагмент театралізованої вистави «Зірка Різдва».

- Сьогодні творчість Тараса Шевченка ожила у цій кімнаті. Ми дійсно знаємо та любимо вірші Кобзаря. Наші учні пишуть наукові роботи та присвячують йому свої вірші, - зазначила директор закладу Валентина Єршова.

Січовий колегіум добре відомий своїми культурними та духовними українськими традиціями. Тут працюють студії з бандури, сопілки, писанки, вишиванки, а також літературний гурток.

Читайте також