Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген та Маргарита Червоненко відвідали Національний заповідник «Хортиця» та історико-культурний комплекс «700-річний Запорізький дуб»

20 лютого 2006 - 13:30

19 лютого на Хортиці приймали довгоочікуваних гостей. Голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко разом з дружиною Маргаритою Червоненко ознайомились із експозиціями музею, де зібрана колекція стародруків XVII-XVVI ст., одягу, посуду, якорів, гармат та багато інших предметів козацької доби.

Голова Запорізької облдержадміністрації отримав в подарунок від директора заповідника Костянтина Сушка картину, на якій зображено зимовий етюд острова Гвардійський в плавнях Хортиці та буклет «Тарасова стежка». Після музею губернатор із дружиною відвідали 700-річний Запорізький дуб.

Легендарне диво-дерево, яке уособлює незламний дух мужності українського народу зворушило і лідера регіону. «Ми боролись з Ющенко за те, щоб люди були міцними духом, як цей стародавній дуб, який не здається і зберігає свою останню гілку». Євген Альфредович зазначив, що запорізький дух має об'єднати виробничі та культурні сили регіону: «Я думаю, що близькість до цих святин і формує цей дух».

На питання журналістів щодо конкретної дати відкриття історико-культурного комплексу «Запорозька Ciч», який будується на території заповідника, губернатор відмітив, що про терміни можна говорити лише після того, як відбудеться нарада з керівниками крупних підприємств, за участю В'ячеслава Кириленко, віце-прем'єр-міністр а з гуманітарних питань. Після цього буде сформований чіткий графік подальшої розбудови комплексу.

Своїми враженнями із журналістами поділилась і Маргарита Червоненко: «Дуже красиве місто, інтелігентні люди, вражають історичні пам'ятки своїм козацьким духом».

Поринувши в історичне минуле родина Червоненко вкотре пересвідчилась, що національний дух українців народжується в самому серці України, в Запоріжжі. «Запоріжжя – це наріжний камінь національної ідеї, це прообраз першої Конституції, дух свободи та людської гідності», підкреслив губернатор.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни