Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Ми зробимо так, щоб бути прикладом для всієї України в застосуванні енергозберігаючих технологій».

15 лютого 2006 - 15:00

Сьогодні голова облдержадміністрації Євген Червоненко і народний депутат України, голова науково-технічної ради НПО «Рассвет-Энерго» Петро Сабашук представили регіональну програму енергозбереження «Демонстраційна зона  високої енергетичної ефективності Запоріжжя». 

Відкриваючи нараду, Євген Червоненко зауважив: «Через два дні за прогнозом синоптиків очікується різке потепління. Ви знаєте, що у Запоріжжі є проблема. Є розпорядження. Відповідний обласний штаб створений давно. Я хотів би звернутися до керівників усіх рангів і жителів Запоріжжя, - перш за все, не буває несподіваних ситуацій, а бувають недолугі керівники, тож давайте покажемо всій Україні, що Запоріжжя – трудовий край, де займаються не скільки виборами, а господарськими справами, і давайте зробимо так, щоб люди попри погодні сюрпризи почували себе комфортно, а не залишилися віч-на-віч з бідою». А отже, у ці дні всім відповідним службам належить продемонструвати чіткий результат роботи. А у всіх випадках форс-мажора та несподіваних ситуацій оперативно повідомляти в обласний штаб з питань надзвичайних ситуацій. 

Говорячи про регіональну програму енергозбереження «Демонстраційна зона високої енергетичної ефективності Запоріжжя», губернатор нагадав присутнім, що цей проект був представлений Президентові України Віктору Ющенку під час його візиту до Запоріжжя 1 лютого. Віктор Андрійович позитивно оцінив запорізьку ініціативу. За його дорученням програма була доопрацьована. На сьогодні вона готується до затвердження в уряді. 

«Внесені зміни під час доопрацювання програми, - вважає Євген Червоненко, - цікаві і знайдуть певний відгук у промисловців. Це проект із залученням до програми технопарків». 

Особливість запорізької програми в тому, що знайдений механізм, який буде стимулювати промислові підприємства вкладати гроші в модернізацію підприємств житлово-комунального господарства. Тим, хто до цієї ідеї ставиться скептично, Євген Червоненко, зокрема, сказав: «Я розумію, що ми залізли в царину монополій старих труб, які не міняють, бо вони вже  йдуть під списання, ми залізли в царину безконтрольних тарифів… Ніщо так не допомагає життю людей в ринкових умовах, як конкуренція. Я буду реагувати на всі критичні зауваження на те, що будуть пропонувати робоча група проекту та Сабашук. Але я ніколи не прийму того, коли говорять: «А, нічого нового зробити не можна, хай все залишається по-старому. Прогресом рухають ті, хто хоче щось змінити. Тому ми не зійдемо зі своєї позиції, насамперед поки я губернатор. Ми зробимо так, щоб бути прикладом для всієї України в застосуванні енергозберігаючих технологій».

 Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни