Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іван Балаклицький: «Будуть вирішені актуальні проблеми щодо надання належних умов праці суддів, житлові питання»

14 лютого 2006 - 14:00

Перебуваючи у Запоріжжі, голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький мав зустрічі з керівниками області і міста, взяв участь у відкритті нового приміщення Жовтневого районного суду Запоріжжя, а також провів прес-конференцію для представників місцевих мас-медіа, яка відбулася в облдержадміністрації.

 

Разом з Іваном Балаклицьким на прес-конференції також були присутні і відповідали на запитання журналістів: голова Апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області Володимир Безклубий і голова Запорізького апеляційного державного суду Іван Федоров.

 

 «Сьогоднішнє відкриття Жовтневого районного суду, - зазначив Іван Балаклицький, - свідчить про позитивні зрушення в судовій системі країни. Особливо це відчувається в останні декілька місяців. Зокрема, бюджет судової системи на 2006 рік складає один мільярд 400 мільйонів, а, приміром, три роки тому – він обмежувався 400 мільйонами. А отже тепер будуть вирішені актуальні проблеми, що стосуються належних умов праці суддів, житлових питань тощо».

 

На сьогодні з 28 – приміщення тільки 6 судів нашої області відповідають вимогам судочинства, мається на увазі – наявність необхідної площі, кількість кабінетів суддів, залів судових засідань, нарадчих кімнат тощо. 10 потребують добудови і ремонту, а для 11 – треба будувати нові приміщення, - ті, в яких вони розташовані, вже немає сенсу реставрувати. Виділення земельних ділянок під будівництво судів - одне з питань, яке порушувалося під час зустрічі Івана Балаклицького з керівництвам області і буде взяте під контроль.

 

«Державною судовою адміністрацією розроблена та схвалена Кабінетом Міністрів України концепція державної програми щодо забезпечення судів приміщеннями. Ми докладемо всі зусиль, аби доопрацювати цю програму та приступити до її реалізації, - підкреслив Іван Балаклицький. – Оскільки питання будування нових приміщень є більш віддаленим за часом виконання, - додав він, - ми будемо у найближчий час проводити поточні та капітальні роботи, як і в попередні роки, задля створення умов, придатних для здійснення судочинства».

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Де і як отримати безоплатні послуги з ментального здоров'я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 386 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями