Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про 100-річчя від дня народження Платона Воронька

12 грудня 2013 - 10:56

Про 100-річчя від дня народження Платона Воронька

До 100-річчя від дня народження Платона Воронька, видатного українського поета, драматурга, громадського діяча, в Запорізькому академічному обласному театрі юного глядача відбулася зустріч з сином П.Воронька – Максимом Воронько та його дружиною Оленою Воронько -  начальником відділу театрального мистецтва Міністерства культури України.

Від імені облдержадміністрації гостей привітала директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Конарева І.Е.

Гості подивились виставу «Лісова казка», створену за творами П.Воронька, режисер-постановник Геннадій Широченко. Після вистави відбулась зустріч з глядачами, які тепло привітали почесних гостей.

Колектив театру, директора театру заслуженого працівника культури України Віталія Шкляренка, художнього керівника театру заслуженого діяча мистецтв України Геннадія Фортуса, творчо-постановочну групу вистави «Лісова казка» було нагороджено Почесними грамотами Фонду імені Платона Воронька.

Під час перебування на Запоріжжі гості відвідали культурно-історичний комплекс «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця» та взяли участь у зйомках програми «Сімейний портрет» на ТРК «Запоріжжя».

Читайте також