Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Рік дитячої творчості в Україні

26 листопада 2013 - 10:11

Року дитячої творчості в Україні

Президент України Віктор Янукович оголосив 2013 рік – Роком дитячої творчості в Україні.

Культура і мистецтво надають дітям та молоді можливості творчої реалізації, самовираження, пропагують моральні цінності, виховують почуття національного патріотизму. Важливу роль у духовному та інтелектуальному розвитку дітей та молоді відіграє розвиток фестивального руху у Запорізькій області, який спрямований на підвищення рівня виконавської майстерності, популяризацію нових форм різнопланового дозвілля,  відродження народних традицій та української культури.

Щороку в області проводиться понад 70 знакових міжнародних, всеукраїнських конкурсних і фестивальних культурно – мистецьких заходів.

В рамках Року дитячої творчості в Україні у Запорізькій області вже проведено: Всеукраїнський фестиваль «Хортицький кобзар», Міжнародний фестиваль піаністів імені Володимира Віардо, Міжнародний фестиваль «Акорди Хортиці», Міжрегіональний фестиваль духовного хорового співу «Христос Воскрес», обласний фестиваль «Поетичний травень», фестиваль духової та естрадної музики «Таврійські сурми» у м. Мелітополь, Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості «Топ-топ» у м. Бердянськ, Всеукраїнський дитячо – молодіжний фестиваль «Краса і гордість козацького краю».

Справжньою райдугою дитячого хореографічного мистецтва став обласний відбірковий тур ІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, який відбувся 24 листопада 2013 року. У конкурсній програмі брали участь 34 кращі аматорські та професійні колективи області, з них 26 дитячих колективів, з 10 територій Запорізької області. Конкурсанти демонстрували традиційні українські народні танці побудовані на фольклорі, звичаях та обрядах, а також народні танці національних меншин.

Цікавими постановками і високим рівнем виконавської майстерності відзначилися виступи переможців обласного відбіркового туру : зразкового ансамблю танцю “Сузір’я” дитячої школи мистецтв №2 м. Запоріжжя, народного художнього колективу ансамблю народного танцю “Вихиляс” центру творчості дітей та юнацтва Шевченківського району м. Запоріжжя, солістки зразкового хореогфічного колективу “Овація” дитячої школи мистецтв м. Пологи Вікторії Дібровської, народного ансамблю танцю “Металург” палацу культури металургів товариства з обмеженою відповідальністю “Соціальні ініціативи Запоріжжя”, ансамблю сучасного танцю “Star light” Мелітопольського училища культури, ансамблю танцю “Лілея” дитячої школи мистецтв №1 м. Запоріжжя.

Кращі колективи братимуть участь у регіональному турі ІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, який відбудеться у травні у 2014 року.

Неповторним святом дитячої творчості стане Гранд – концерт переможців регіональних та Міжнародних оглядів – конкурсів у місті Києві 12 грудня 2013року. Кращі культурні традиції Запорізького краю на грандіозному концерті представить студентка Запорізького музичного училища імені Платона Майбороди Олександра Зворигіна у супроводі студентського хору «Запоріжжя» та виставка 20 творчих робіт образотворчого та декоративно – прикладного мистецтва.

Участь у обласних, Всеукраїнських, Міжнародних культурно – мистецьких заходах сприяють всебічному і гармонійному розвитку талановитих дітей і молоді, а також є гідним стартом для багатьох юних дарувань у світ великого професійного мистецтва і творчого життя.

Читайте також

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024