Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області а саме: «Доступне житло»

29 жовтня 2013 - 14:38

Про реалізацію соціальних ініціатив Президента України в Запорізькій області а саме: «Доступне житло»

В рамках соціальної ініціативи Президента України «Доступне житло» Станом на 25.10.2013 консультації щодо умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів з початку 2013 року отримало 1859 сім’ї, укладено 20 договорів на загальну суму 4 271,015 тис. грн. на придбання 20 квартир.

Підготовлено проект рішення Запорізької обласної ради про внесення змін до обласної програми з надання цільової фінансової підтримки громадянам (працівникам бюджетних установ) на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво чи придбання доступного житла на території Запорізької області за рахунок коштів обласного бюджету на 2013 рік, затвердженої рішенням сесії обласної ради від 08.08.2013 № 14, щодо виключення з умов Порядку зазначеної програми уточнення по категорії громадян, які мають право на фінансову підтримку.                             

Тобто, після затвердження змін до зазначеної обласної програми, цільова фінансова підтримка за рахунок обласного бюджету у розмірі 10 відсотків від нормативної вартості кватири,  але не більше 30 тис. грн. буде надаватися всім громадянам, які мешкають на території Запорізької області, та відповідають умовам Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, визначених у постанові Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 № 343. 

У програмі іпотечного кредитування приймають участь 16 житлових будинків, з яких 9 незавершених будівництвом та 7 будинків, введених в експлуатацію після 2007 року. Дев’ять будинків розташовані в м. Запоріжжя, три в м. Бердянськ і поодинці в містах: Василівка, Мелітополь, Гуляйполе і смт Михайлівка.

 До Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (далі - Мінрегіон України) направлено подання ще по одному житловому будинку № 70 по вул. Свердлова в м. Бердянськ (35 квартир загальною площею 1685,39 кв. м.), який заплановано ввести в експлуатацію у  II кварталі 2015 року забудовником ТОВ «Приазовбуд» (на цей час ступінь будівельної готовності  - 30 відсотків).

Наприкінці вересня 2013 року прийнято в експлуатацію 28-квартирний житловий будинок по вул. Горького, 11 в м. Мелітополь, який приймає участь у реалізації програми іпотечного кредитування

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі