Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародні інтеграція і співпраця

Офіційний візит німецької бізнес-делегація на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом Німеччини в Україні паном Крістофом Вайлем до Запорізької області

21 жовтня 2013 - 10:04

Офіційний візит німецької бізнес-делегація на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом Німеччини в Україні паном Крістофом Вайлем до Запорізької області

Запорізьку область з офіційним візитом 8-9 жовтня 2013 року відвідала німецька бізнес-делегація на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом Німеччини в Україні паном Крістофом Вайлем.

Основна мета візиту – проведення заходів у рамках святкування Дня єдності Німеччини в Запорізькій області.

Програмою перебування німецької делегації передбачалася зустріч із керівництвом Запорізької області та м. Запоріжжя.

У ході зустрічі обговорювалися питання співробітництва Запорізької області та Німеччини в економічному, культурному, туристичному та освітянському напрямах.

Були визначені перспективні напрями взаємовигідної співпраці: машинобудування, металургія, агропромисловий комплекс, енергозбереження, в тому числі альтернативна енергетика, залучення інвестицій, культура та туризм, а також наука та освіта. Керівництвом області було зазначено про підтримку Німеччини на шляху нашої країни до європейської інтеграції.

Крім того, 8 жовтня 2013 року в Запорізькій торгово-промисловій палаті була проведена українсько-німецька бізнес-місія. У діловій зустрічі взяли участь німецькі компанії, які тільки планують розвивати співпрацю в Україні, а також представники німецького бізнесу, які вже присутні на ринку України такі, як: MAN Truck & Bus Ukraine TOV, Viessmann Group, група компаній Hörmann, «Siemens Україна», BASF TOV, група «Ремондіс Україна», незалежна юридична фірма «Arzinger». Основні сфери діяльності іноземних компаній - проектування і виробництво електронних приладів для автопрому, промислового транспорту, опалювального обладнання, хімічна промисловість, утилізація побутових відходів, оренда і продаж мобільних приміщень, охорона і безпека, консалтінг. У ході заходу німецькі та запорізькі ділові кола мали можливість провести прямі переговори із потенційними партнерами та презентувати свої підприємства.

Під час цього заходу керівництво області провело презентація Запорізької області як найбільш інвестиційно привабливого регіону України.

У рамках святкування Дня єдності Німеччини в Запорізькому національному університеті відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Ми хочемо бути вільними людьми! Народне повстання у НДР 17 червня 1953 року», присвяченої подіям масових антиурядових народних виступів у НДР, які отримали назву «Берлінське повстання» за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Німеччини в Україні та Генерального консула Німеччини в Донецьку. Присутні на заході мали можливість ознайомитися з експонатами виставки, до якої увійшло 130 фотографій та документів із 25 архівів, серед яких як добре відомі історичні фотографії, так і не відомі широкому загалу.

Крім того, пан Посол провів лекцію для студентів ЗНУ, присвячену сучасному стану і перспективам взаємовідносин між Європейським Союзом й Україною. Під час зустрічі із керівництвом Запорізького національного університету обговорювалися перспективи розвитку партнерських відносин між ЗНУ та німецькими вищими навчальним закладам й організаціями, на базі яких наші студенти змогли б проходити практику, та здійснили екскурсію студмістечком.

Програмою перебування німецької делегації було передбачено відвідування провідних підприємств області. Під час відвідування ВАТ «Запоріжсталь» німецька делегація мала можливість зустрітися з керівництвом підприємства, обговорили перспективні напрями потенційної співпраці, а також ознайомилися з виробництвом та відвідали об’єкт будівництва нової лінії безперервного травильного агрегату. Предметом уваги стали і модернізаційні проекти, які інтенсивно реалізуються на             МК «Запоріжсталь» у рамках масштабної програми екологічної модернізації металургійних підприємств Групи Метінвест, мета якої – мінімізувати вплив виробництва на навколишнє середовище.

Під час відвідування ПАТ «ЗАЗ» німецька делегація ознайомилася з виробничими потужностями підприємства, відвідала пресове виробництво, цехи забарвлення, зварювання та складання, а також випробувальний трек. Крім того, обидві сторони обговорили перспективи німецького бізнесу щодо залучення інвестицій в Запорізький регіон.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі