Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відкрилась X Міжнародна науково-практична конференція

10 жовтня 2013 - 16:36

10 жовтня 2013 року за сприяння Запорізької обласної державної адміністрації на базі Запорізького національного технічного університету відкрилась X Міжнародна науково-практична конференція «Державна етнонаціональна політика: правовий та культурологічний аспекти в умовах Півдня України», яка триватиме 10-11 жовтня.

В роботі конференції взяли участь представники влади, громадських організацій, а також науковці з Болгарії, Польщі, Російської Федерації, Туреччини та України. Доповіді учасників конференції охоплюють широке коло питань: від історії етнокультурних відносин на Півдні України до визначення сучасних векторів державної етнополітики.

В рамках конференції заплановано проведення круглого столу за темою: «Врахування етнокультурних особливостей Півдня України при розробці та проведенні державної етнополітики», на якому будуть обговорені актуальні питання міжнаціональних відносин в Запорізькій області.

На переконання очільника регіону подібні заходи спрямовані на примноження наукового потенціалу Запорізького краю та подальший розвиток вивчення історії етнополітичних процесів Півдня України. Особливістю розвитку Запорізького краю є стабільність у сфері міжнаціональних відносин, толерантне співіснування всіх членів багатонаціональної запорізької родини, - впевнений Олександр Пеклушенко.

Читайте також