Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Запорізька команда – переможець у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Молодь обирає здоров’я»

10 жовтня 2013 - 10:48

Запорізька команда – переможець у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі 
«Молодь обирає здоров’я»

Освітяни та учнівська молодь Запорізького краю – активні учасники Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я». Фестиваль проводиться з метою формування, популяризації та пропаганди здорового способу життя серед дітей та молоді, запобігання негативним проявам серед дітей, виявлення та підтримка талановитих підлітків.

Департаментом освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 07.02.2009 № 103 «Про проведення VІ-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» протягом 2013 року було забезпечено проведення І-ІІ етапів зазначеного Конкурсу. Організаторами Конкурсу були Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, Обласна організація Товариства Червоного Хреста України, відділ кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Запорізькій області, Обласний Центр патріотичного виховання молоді та Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. У зазначеному Конкурсі брали участь 32 команди від кожного району області, в цілому у районних, міських, зональних етапах та у фіналі заходу було залучено понад 45 тис. учнівської та студентської молоді.

Відповідно до Положення про проведення щорічного Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 24.11.2009 № 1061/4128 «Про проведення щорічного Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я», Плану всеукраїнських і міжнародних заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2013 рік, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 13.12.2012 № 1409 на базі оздоровчого табору «Лідер»   м. Київі у вересні 2013 року відбувся фінал Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я».

У фестивалі брали участь 29 команд з усіх регіонів України, у тому числі і дві команди Запорізької області – команда «Пульс» Токмацької спеціалізованої школи № 2 імені Героя Радянського Союзу О.М. Кота та команда «Новая волна» загальноосвітньої школи № 1 м. Мелітополь.

Урочисте відкриття фестивалю відбулося за участю керівництва Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України, Українського державного центру позашкільної освіти, Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця». Проведення фестивалю висвітлено в ефірі Національної телекомпанії України, Державної телерадіокомпанії «УРТ», Державної телерадіокомпанії «Культура».

          Програмою фіналу фестивалю було передбачено:

  • конкурс літературно-музично-спортивних композицій;
  • вікторина – конкурс «Що я знаю про здоровий спосіб життя?»;
  • конкурс плакатів, художніх робіт;
  • конкурс фотографій;
  • висадка дерева на знак дружби між Україною та Литвою на території Міністерства освіти і науки України;
  • заключний гала-концерт, нагородження переможців та учасників фестивалю.

Учасники фестивалю мали можливість розповсюдити кращий досвід з профілактики запобігання негативним проявам серед молоді, використовуючи вокальні, хореографічні. спортивні здібності, літературно- мистецькі засоби. власне бачення проблеми та мотивацію на здоровий спосіб життя. проведення конкурсу плакатів на теми: «Головне в іміджі – це здоров’я», «Молодь за майбутнє без СНІДу», «Програма «рівний – рівному», «Я обираю здоров’я» у рамках фестивалю сприяло приділенню більшої уваги до проблеми зміцнення і збереження здоров’я. Проведення інтелектуальної вікторини «Що я знаю про здоровий спосіб життя?» було направлено на формування свідомої позиції щодо вибору безпечної поведінки, утвердження здорового способу життя.

За результатами змагань грамотами Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України, Українського державного центру позашкільної освіти нагороджена команда – переможець, команда «Пульс» Токмацької спеціалізованої школи № 2 імені Героя Радянського Союзу О.М. Кота (керівники команди Т.І. Будак – Захарова, В.Д. Кирєєва) у конкурсі літературно-музично-спортивних композицій за зайняте ІІІ місце та за перемогу у вікторині-конкурсі «Що я знаю про здоровий спосіб життя?» за зайняте ІІІ місце – Сардак Олександра, учениця Токмацької спеціалізованої школи № 2 імені Героя Радянського Союзу О.М. Кота Запорізької області.

Вітаємо команду «Пульс» Токмацької спеціалізованої школи № 2 імені Героя Радянського Союзу О.М. Кота з перемогою у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Молодь обирає здоров’я».

Читайте також

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.07.2024