Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Собор болгар Таврії «Роднина» - 2013

1 жовтня 2013 - 11:05

У с. Преслав Приморського району відбулася знакова подія для всієї болгарської громади регіону - Собор  болгар Таврії «Роднина – 2013», у проведенні якого надав сприяння народний депутат України Артем Пшонка.

Собор зібрав представників національно-культурних товариств болгар Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська та районів компактного проживання болгар: Приморського, Приазовського та Бердянського. Їх вітали заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Катерина Малакова, голова Приморської райдержадміністрації Олександр Онишко та інші, почесні гості з Одеси.

Відкрився захід парадом учасників заходу в національних костюмах. Його продовжили концертні виступи фольклорних колективів, ярмарок, різноманітні конкурси тощо.

У рамках Собору за участю представників органів влади, громадських організацій та національно-культурних товариств відбулося засідання «круглого столу», на якому обговорили актуальні питання етнонацінальної політики України, роль та місце представників болгарської діаспори Запорізького регіону в соціокультурному житті країни.

Наприкінці Собору відбувся концерт за участю українського гурту «ТІК».

Читайте також