Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Карети швидкої допомоги у Запорізькій області обладнали "тривожними кнопками"

25 вересня 2013 - 08:14

Карети швидкої допомоги у Запорізькій області обладнали "тривожними кнопками"

Через численні напади на медиків швидкої допомоги, які почастішали останнім часом, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Миколайович Пеклушенко дав завдання оснастити автомобілі швидкої допомоги «тривожними кнопками» виклику охорони.

23.09.2013 на базі КУ «ТМО «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулася презентація функціонування «тривожної кнопки» в автомобілях швидкої допомоги. У заході взяли участь директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Казека В.Г., начальник управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Запорізькій області Рубанов С. О., директор КУ «ТМО «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Конаков С. Ю.

«Тривожна кнопка» представляє собою брелок, що знаходиться у лікаря швидкої допомоги і кнопку виклику служби охорони, вмонтовану у панель автомобіля. Сигнал виклику може надходити як з кабіни санітарного транспорту, так і дистанційно. Тобто, у разі потреби медики можуть безперешкодно подавати сигнал тривоги, знаходячись на відстані від машини 200 метрів. Крім цього, автомобіль швидкої допомоги оснащений системою GPS-навігації. Оператор пульта охорони визначає адресу, звідки надійшов сигнал, і направляє за нею найближчу групу реагування Державної служби охорони, яка прибуває на місце впродовж 3 – 5 хвилин.

- На сьогоднішній день «тривожною кнопкою» обладнані 39 автомобілів швидкої допомоги. До кінця жовтня всі 153 машини швидкої допомоги будуть оснащені такими пристроями для оперативного зв'язку з міліцією. Запорізька область перша в Україні, санітарні автомобілі якої повністю будуть оснащені «тривожними кнопками», - зазначив директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Казека В. Г.

Начальник управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Запорізькій області Рубанов С. О. відзначив, що завдяки фінансовій підтримці ОАО «Запоріжсталь», а саме 600 тис. грн., вдалося придбати усю цю апаратуру. На оснащення одного автомобіля витрачено близько 4 тис. грн., це допоможе захистити медичних працівників та уникнути злочинів.

 

Довідково:  

24 травня психічно хворий житель міста Запоріжжя викликав бригаду «швидкої», а коли медичні працівники прибули на місце, він облив їх кислотою та напав на них з побутовим льодорубом. У результаті загинула 29-річна вагітна фельдшер, лікар-кардіолог та другий фельдшер потрапили до лікарні.

15 червня у Ленінському районі міста Запоріжжя двох працівників бригади швидкої медичної допомоги побив п'яний пацієнт. 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі