Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Бібліотеки області готуються гідно відзначити Всеукраїнський день бібліотек та Свято Покрови на Хортиці

19 вересня 2013 - 10:49

Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек директор Департаменту культури, туризму, національностей і релігій ЗОДА Ірина Конарева відвідала Запорізьку обласну універсальну наукову бібліотеку ім. О.М.Горького, де з початку 2013 року реалізуються дві грантові програми – «Вікно в Америку» (Посольство США в Україні) та «Русский центр» (Фонд «Русский мир»).

Основна мета таких міжнародних проектів – створення відкритого доступу до літератури, періодичних видань, електронних ресурсів для всіх бажаючих, формування толерантності та полікультурності серед різних категорій користувачів.

Центри забезпечуються комп’ютерним обладнанням, технічними засобами, спеціалізованими меблями, інформаційними матеріалами, підключенням до мережі Інтернет. У рамках проектів передбачається проведення творчих акцій, різноманітних культурно-просвітницьких, навчальних заходів, які сприятимуть обміну думками, міжнаціональному спілкуванню, здійсненню постійних контактів з представниками різних сфер діяльності.

Завдяки підтримці обласної державної адміністрації в обласній науковій бібліотеці ім. Горького створено необхідні умови для реалізації цих проектів: зроблено поточні ремонти відділів, покращена матеріально-технічна база.

Відкриття інформаційних центрів «Вікно в Америку» та «Русский центр», що відбудеться у жовтні 2013 року, пройде в рамках Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці».

В урочистому відкриття інформаційного центру «Вікно в Америку» 11 жовтня 2013 року передбачається участь керівництва Посольства США в Україні.

Читайте також