Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Дерегуляція і розвиток малого та середнього бізнесу

Проблемні питання малого та середнього бізнесу влада та підприємці вирішуватимуть разом

12 липня 2013 - 11:11

Проблемні питання малого та середнього бізнесу влада та підприємці вирішуватимуть разом

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук відвідав підприємство «Недекс-Україна», яке з 2006 року займається виготовленням комплектуючих для склопакетів у Запоріжжі. Підприємство входить до складу групи компаній NEDEX, заводи яких працюють в Росії, Туреччині, Німеччини та Ірані.

Директор підприємства Галина Литвиненко  ознайомила представника обласної виконавчої влади з особливостями виробництва. Зокрема, гостей провели по цехах, де виробляється молекулярне сито та полісульфідний герметик. За словами керівника, ці комплектуючі в Україні виготовляє тільки їх підприємство.

Коментуючи систему виробництва, Галина Литвиненко порушила проблемне питання, пов’язане з проходженням матеріалів, необхідних для роботи, на митниці.

- Постійне затягування процедури оформлення вантажу на митниці негативно позначається на плануванні нашої роботи. Також проблемою є  постійне та безсистемне підвищення митних зборів. Якщо так далі піде, нам дешевше буде завозити ці деталі з-за кордону,  ніж виготовляти тут, - зауважила керівник підприємства.

Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що над урегулюванням цих моментів необхідно працювати разом.

- Ми приїхали саме для того, щоб побачити проблемні питання та відшукати можливості їх вирішення. Президент України поставив завдання  наполегливо працювати над  створенням сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. Підготуйте пропозиції, ми їх вивчимо та порушимо перед центральним органами влади, - сказав Петро Гончарук.

Також посадовець поспілкувався з керівником компанії NEDEX Деруном Унлюером, який вкладає інвестиції в запорізьке підприємство. У ході зустрічі вони обговорили можливості співробітництва в рамках державно-приватного партнерства щодо впровадження енергозберігаючих технологій у сільській місцевості.

 Дерун Унлюер повідомив, що підприємство планує розширювати асортимент виробництва, готує до запуску лінію з виготовлення теплих рамок для склопакетів. Також він відзначив, що запорізький філіал має ресурси для налагодження повного циклу виготовлення склопакетів. Однак для цього необхідно прорахувати економічну доцільність процесу.

Наразі на підприємстві працює 95 робітників (на початку 2013 року було 83), які мають середню заробітну платню 2874 грн., всі забезпечені соціальним пакетом.

- Приємно, що в області створені, працюють та розвиваються такі міні-заводи. Керівництво облдержадміністрації завжди підтримуватиме прогресивні підприємства, які орієнтовані на використання сучасних технологій, виготовлення якісної продукції та створення нових робочих місць. Переконаний, разом ми зможемо знайти рішення для розв’язання проблемних питань, - наголосив Петро Гончарук.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі