Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Дерегуляція і розвиток малого та середнього бізнесу

Проведено засідання «круглого столу» з питань здійснення суб’єктами господарювання області зовнішньоекономічної діяльності

14 червня 2013 - 14:56

12 червня 2013 року на засіданні «круглого столу», яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук відбулася презентація діяльності Міністерства доходів і зборів України та Головного управління Міністерства доходів у Запорізькій області, розглянуті питання щодо розвитку системи електронного декларування товарів та контролю за правильністю визначення митної вартості на товари, що імпортуються на територію України.

Участь у засідання взяли представники запорізьких митників, податківців, громадських організацій та бізнесу в галузі зовнішньоекономічної діяльності

Голова комісії з проведення реорганізації Державної податкової служби у Запорізькій області Сергій Давидков під час презентації Міністерства доходів повідомив, що новий орган перебрав усі напрямки діяльності Державної митної служби України та Державної податкової служби України, а також отримав функцію адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Об’єднання цих міністерств – важлива реформа, що відповідає загальноєвропейським тенденціям.

Зусилля новоствореного міністерства спрямовані на вдосконалення адміністрування податкової системи України, якісне обслуговування платників з використанням новітніх технологій та спрощенням документообігу, мінімізацію часу, який витрачають представники бізнесу на спілкування з митниками та податківцями, боротьбу з порушниками законодавства.

В результаті об’єднання митного та податкового аудиту передбачено зменшення візитів на підприємства та підвищення контрольної і перевірочної роботи. За п’ять місяців поточного року кількість планових перевірок юридичних осіб зменшено майже на 25% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Кількість перевірок фізичних осіб – підприємців за останні два роки зменшено на чверть.

Головне управління Міндоходів приділяє значну увагу механізмам громадського контролю та зворотного зв’язку з платниками. Зокрема, проведено ребрендинг сервісу «Пульс». На його «гарячу лінію» з початку року звернулось 70 запорізьких платників.

Про ситуацією на митниці у зв’язку з реорганізацією присутніх ознайомив виконуючий обов’язки начальника Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля. В області діє шість митних постів, вісім місць оформлення та два міжнародних пункти пропуску – в Запорізькому аеропорту і м. Бердянськ. Також митники перейняли європейський досвід електронного декларування, який спрямовано на мінімізацію людського фактору при наданні послуг, 91 % декларування в області вже здійснюється в електронному вигляді.

Обговорені проблемні питання, що стосуються визначення митної вартості, на товари, що імпортуються на територію України. Проблемою залишається також зміна коду українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності, що призводить до зниження дохідної частини бізнесу. А зважування автомобілів з товарами впливає на швидкість їх руху та затримує доставку товарів.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук запропонував учасникам засідання надати пропозиції для розв’язання окреслених проблем.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі