Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

КП «НВК «Іскра» отримала друге дихання

5 червня 2013 - 16:09

КП «НВК «Іскра» отримала друге дихання

Державний концерн «Укроборонпром» за підтримки облдержадміністрації організував прес-тур для журналістів «Як захищають українське небо:  вітчизняні розробки радіолокаційної техніки» на запорізький завод «Іскра».

Певний час підприємство переживало кризу, виробництво скорочувалося, накопичувалися борги, в тому числі по зарплаті. З 2012 року завод увійшов до складу ДК «Укроборонпром», змінився його менеджмент, що обумовило  позитивну динаміку по основних показниках економічної діяльності.

- Достатньо порівняти фінансові результати діяльності за останні три роки: в 2011 підприємство мало збиток майже 100 млн. грн., а в 2012 році вийшло на чистий прибуток  32,5 млн. грн. Тільки за 1 квартал цього року прибуток склав 15,1 млн. грн. А головне – виробництво має перспективу, працівники стабільно отримують зарплату, яка має тенденцію до збільшення. В квітні цього року середня заробітна плата склала 2841,52  грн., що на 21% більше ніж торік, - поінформував генеральний директор КП «НВК «Іскра» Ігор Пресняк.

Радіолокаційні станції виробництва КП «НВК «Іскра» мають успішну історію і користуються попитом як на вітчизняному, так і на закордонних ринках військової техніки. Основу експортного потенціалу підприємства складає  радіолокаційна техніка, послуги з ремонту та модернізації раніше випущених РЛС, поставка запасних частин до РЛС. Традиційно основними закордонними споживачами запорізької радіолокаційної техніки є країни Азії, Африки, Латинської Америки, країни СНД.

Отримавши новий імпульс, підприємство  впроваджує нові технології та створює нові зразки продукції. Так, за останній час було розроблено та впроваджено у виробництво нові види військової техніки: РЛС 36Д6М, 80К6М, Радіолокаційний пункт керування. І перспективні розробки тривають.

Крім того, після тривалої перерви КП «НВК «Іскра» поступово відновлює свої позиції на споживчому ринку засобів реабілітації для інвалідів. Нині підприємство випускає різноманітні види інвалідних візків.

- Об’єднання підприємств військово-промислового комплексу під крилом «Укроборонпрому» має для нас велике значення. Адже в Запоріжжі це п’ять заводів, на яких зайнято порядку 7,5 тис. працівників. Приклад «Іскри» доводить успішність нашої співпраці. Зокрема, на прохання голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка керівництво «Укроборонпрому» призначило директором Ігоря Пресняка, як того, в свою чергу, вимагав трудовий колектив. І виробництво пішло на підйом. У такій тісній взаємодії треба і далі працювати, адже ще не всі проблеми подолано, насамперед, на заводі «Радіоприлад», -  зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку  інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024