Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відпочинок та оздоровлення людей на території Запорізького краю має бути безпечним - Віктор Ємельяненко

24 квітня 2013 - 14:56

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів селекторне засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Враховуючи наближення травневих свят, представник обласної виконавчої влади звернувся до керівників районів з проханням відповідально підійти до життєзабезпечення територій у цей період, перевірити узгодженість роботи рятівників, медиків та правоохоронців у разі виникнення надзвичайної ситуації.  Слід звернути увагу і на впорядкованість вулиць рідних міст та селищ, кладовищ, меморіалів.

На розгляд членів комісії також винесено питання про підготовку місць масового відпочинку населення біля водних об’єктів.

За даними директора Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимира Шлеї нині готується перелік об’єктів масового відпочинку населення біля води. Торік в області нараховувалося 440 таких місць. Паралельно проводиться обстеження дна біля пляжів, особлива увага приділяється дитячим закладам оздоровлення та відпочинку.

Як підкреслив посадовець, у цьому контексті важливо ставлення до питань безпеки керівників баз відпочинку, проведення паспортизації закладу, навчання працівників рятівних постів, укладання договорів на обслуговування їх території державними аварійно-рятувальними службами. Особливо цю роботу необхідно активізувати закладам, які працюють на території смт Кирилівка, а також у Приазовському та Приморському районах.

Також учасники заходу обговорили стан протипожежної готовності закладів оздоровлення та відпочинку. За інформацією начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Запорізькій області Олександра Назарова,  82 заклади, які влітку прийматимуть на відпочинок людей, ще не підключили системи пожежної автоматики. В той же час, із 283 систем пожежної автоматики, які підключені на об’єктах, 59 знаходяться в неробочому стані. Зараз працівники управління проводять перевірки закладів відпочинку, які працюють у Бердянську, а в травні  вивчатимуть ситуацію в Кирилівці та Приморську.

- Залишилось не так багато часу до відкриття оздоровчого сезону, тож керівникам закладів, які планують працювати влітку, необхідно поквапитись та привести все до норм пожежної безпеки. Відпочинок та оздоровлення людей на території Запорізького краю має бути, перш за все, безпечним, - підкреслив перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни