Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для інвалідів налагоджено виробництво протезно – ортопедичних засобів за індивідуальним замовленням

24 квітня 2013 - 13:01

Для інвалідів налагоджено виробництво протезно – ортопедичних засобів за індивідуальним замовленням

Реалізація соціальних ініціатив Президента України суттєво вплинула  на активізацію діяльності Запорізького цеху протезно – ортопедичних виробів Дніпропетровського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, який  надає допомогу  громадянам, які мають порушення і захворювання опорно-рухового апарату та потребують ортопедичних засобів.

Для них цех виготовляє протезно - ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, вироби медичного призначення. Наразі на обліку в Запорізькому протезно-ортопедичному цеху перебуває 13,5 тисячі громадян, які мають право на цей вид допомоги  за рахунок державних коштів.

Щорічно медичним відділом цеху обслуговується до 18 тисяч замовників, виготовляється продукції на суму понад 11 млн. грн.

Для допомоги особам, які самостійно не пересуваються та проживають за межами обласного центру, тут створено медико-технічні бригади, спеціалісти яких працюють у виїзному режимі в районних і міських управліннях праці та соціального захисту населення, лікувальних закладах, а також за місцем проживання інвалідів.   Так, фахівці-протезисти  цеху  щомісяця виїжджають і проводять прийом  у містах Бердянську, Мелітополі, Токмаку, Дніпрорудному та Пологах.

Вироби замовляються і виготовляються на підприємстві індивідуально і відповідають сучасним технічним вимогам. У виробництві використовуються тільки сертифіковані комплектуючі, матеріали і напівфабрикати, які мають відповідні гігієнічні показники. Використовуються як новітні вітчизняні технології та розробки науково-дослідного інституту протезування, так і провідних іноземних партнерів.

На виконання соціальних ініціатив Президента України Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова, завдяки якій значно поліпшилася ситуація з адресністю надання технічних та інших засобів реабілітації. До цього часу інваліди не могли самостійно обирати візки або інші технічні засоби реабілітації, оскільки їх закуповували згідно з тендерними процедурами. Подібний стан речей не задовольняв інвалідів, бо не завжди  людина отримувала технічний засіб,  зручний для неї  у користуванні.

Зараз інваліди забезпечуються засобами реабілітації за індивідуальним замовленням. Замовити та отримати потрібну річ можуть інваліди, діти-інваліди або їх законні представники на підприємстві, в сервісному центрі або місцевому органі праці та соціального захисту населення. Для поліпшення їх обслуговування на базі Запорізького протезно-ортопедичного цеху  створено сервісний центр. Його фахівці  ведуть консультативний прийом, надають кваліфіковану допомогу в підборі необхідного технічного засобу реабілітації відповідно до медичних показаннь та одночасно зручного у користуванні, а також допомагають у оформленні замовлення та отриманні виробу.

За 2012 рік сервісним центром було виготовлено 3 116 одиниць технічних засобів реабілітації за індивідуальним замовленням.

При цьому  сервісний центр гарантує якісне післягарантійне обслуговування та ремонт крісел колісних.

Працює сервісний центр на території та в складі Запорізького протезно-ортопедичного  цеху за адресою: м. Запоріжжя, вул. Волгоградська 3.

Графік роботи сервісного центру: понеділок - четвер з 8.00 до 16.30, п’ятниця з 8.00 до 15.30. Обідня перерва -  12.00-12.30. Телефони для довідок: (061) 233-11-59, (061)233-35-04, (061) 224-68-77;  (091)340-18-57.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни