Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ХІІ обласний конкурс «Спадщина-2013» відкрив нові таланти

22 квітня 2013 - 14:57

У Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичного театрі ім. В.Г. Магара відбулося нагородження переможців та лауреатів ХІІ обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування «Спадщина-2013». Учасників конкурсу привітав директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

- Конкурс «Спадщина» об’єднує обдаровану молодь та творчі колективи навколо ідеї патріотизму, національної гідності, а також привертає суспільну увагу до питань духовності, історії та героїзму наших предків. У відбіркових етапах конкурсу взяли участь понад 300 творчих колективів. Сподіваюсь, і надалі популярність конкурсу зростатиме, а його статус підвищуватиметься, -  зазначив І. Мещан.

Цього року у фінал конкурсу вийшли 23 творчі колективи – представники загальноосвітніх закладів усіх типів, музичних шкіл, центрів дитячої та юнацької творчості, будинків культури, професійно-технічних училищ, вищих навчальних закладів тощо.  Згідно з умовами конкурсу його учасниками можуть стати молодь віком від 14 до 35 років. При цьому для хореографічних колективів та виконавців хореографічних номерів вік не обмежується.

У творчому конкурсі учасники змагалися в таких номінаціях: українська народна пісня, сучасна патріотична пісня, авторська пісня, військово – патріотична пісня, народна і сучасна хореографія.

За висновками компетентного журі, Гран-прі конкурсу здобув Микола Білик, який представляє Запорізький національний університет і виступив у номінації «військово – патріотична пісня». Приз глядацьких симпатій присуджено запоріжанці Маргариті Піун, яка змагалася в номінації «сучасна патріотична пісня».

Переможцями конкурсу стали: хореографічний колектив «Овація», м. Пологи (народна і сучасна хореографія), Євген Пихтін із Василівки (українська народна пісня), Владислав Буяльський, м. Бердянськ (військово – патріотична пісня), Дует «Колір» із Запоріжжя (авторська пісня), Катерина Мікеладзе та військовий оркестр військової частини А 1978, м. Запоріжжя (сучасна патріотична пісня).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни