Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Покращення інвестиційного клімату

Відбулось засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів у Запорізькій області

29 березня 2013 - 15:59

29 березня 2013 відбулось чергове засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів у Запорізькій області за участі першого заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації Ємельяненка В.А., заступника голови Державної податкової служби в Запорізькій області Давидкова С.О., в.о. голови Запорізької митниці Набоки В.Г., начальника управління Державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства України в Запорізькій області Довгаля В. О.

Метою заходу стало налагодження активного діалогу з іноземними інвесторами та оперативне вирішення питань в сфері залучення іноземних інвестицій.

На порядку денному було розглянуто питання спрощення митних процедур і підвищення їх прозорості як інструменти ефективного механізму взаємодії влади, бізнесу і громадського суспільства у сфері міжнародної інтеграції з метою забезпечення інвестиційної привабливості України та Запорізького регіону зокрема. Висвітлено тему особливостей законодавства та основних заходів в сфері податкового регулювання, спрямованих на побудування безконфліктної моделі взаємин влади з бізнесом. А також, питання щодо врегулювання проблемних питань в сфері земельних відносин для реалізації інвестиційних проектів у Запорізькому регіоні.

Також, під час засідання виступили представники таких компаній з іноземним капіталом, як ТОВ «Вінд Пауер» ДТЕК, ВАТ Запорізький металургійний завод «Запоріжсталь», ПАТ «Запоріжкран». ТОВ «Ремондіс», ТОВ «Будівельник» (керівник проекту будівництва «Підприємства з видобутку та переробки марганцевих руд «Велико-Токмакського родовища»), ПАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Токмак Солар Енерджи».

За результатами засідання було визначено коло актуальних питань та намічені шляхи подальшої співпраці щодо реалізації інвестиційних проектів в Запорізькій області.

Серед таких проектів можна відзначити створення промислового майданчику ПАТ «Запоріжкран», проект будівництва «Підприємства з видобутку та переробки марганцевих руд «Велико-Токмакського родовища», проект будівництва парків вітрових електростанцій на територіях Приазовського, Приморського та Бердянського районів області ТОВ «Вінд Пауер» ДТЕК, проект з будівництва вітрових електростанцій на території Приазовського і Мелітопольського районів (Euro Cape New Energy), а також проект розвитку сонячної енергетики ТОВ «Токмак Солар Енерджі».

Проведений захід став ще одним підтвердженням того, що саме налагоджений діалог між владою та інвесторами, конкретне вирішення актуальних питань інвестиційної діяльності є пріоритетом і головним принципом в роботі усіх гілок влади Запорізького регіону.

 

Довідково:

Рада вітчизняних та іноземних інвесторів у Запорізькій області є консультативно-дорадчим органом, який було створено відповідно до п. 5 Указу Президента України від 01.09.2010 № 892/2010 та затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 04.11.2010 № 364 «Про Раду вітчизняних та іноземних інвесторів у Запорізькій області» з метою сприяння залученню та ефективному використанню вітчизняних та іноземних інвестицій для розвитку української економіки в цілому та Запорізького регіону зокрема.

До складу Ради увійшло керівництво Запорізької обласної державної адміністрації, у тому числі профільні структурні підрозділи облдержадміністрації, провідні компанії-інвестори та підприємства регіону, найбільші банківські та фінансові установи Запорізької області, представники Запорізької торгово-промислової палати, Державної податкової служби у Запорізькій області, Запорізької митниці, Головного управління Держземагентства у Запорізькій області, Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи