Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Визначено пріоритетні напрямки роботи облдержадміністрації в напрямку реформування житлово-комунального господарства області у 2013 році

21 березня 2013 - 16:38

В облдержадміністрації відбулося спільне розширене засідання колегії Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва обласної державної адміністрації   та групи «Регіональний економічний розвиток» Комітету з економічних реформ у Запорізькій області.

Засідання присвячене обговоренню  підсумків роботи житлово-комунального господарства області у 2012 році та основні завдання на 2013 рік у галузях житлово-комунального господарства та будівництва. Детально розглядались підсумки роботи житлово-комунального господарства області та результати роботи зі зверненнями громадян в минулому році, а також визначено плани та пріоритетні завдання роботи галузі на поточний рік.

До участі у засіданні залучено більше 150 учасників, серед яких заступники голів райдержадміністрацій та голів міськвиконкомів,  керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та міськвиконкомів, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади,   представники від громадських організацій, а також підприємства житлово-комунальної галузі області.

В наступному році всі зусилля будуть направлені на реалізацію державної політики у сфері житлово-комунального господарства і створення умов для його сталого динамічного функціонування, зокрема виконання завдань Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009 – 2014 роки. Як відзначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва, реалізація Закону України “Про Загальнодержавну програму реформування житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки” повинна забезпечити вирішення існуючих у галузі проблем. Це, перш за все, організація ефективного управління у сфері виробництва та надання житлово-комунальних послуг, демонополізація, забезпечення беззбиткової роботи та технічне переоснащення основних фондів підприємств галузі, залучення інвестицій на умовах державно-приватного партнерства.

У 2013 році продовжиться системна робота по створенню та забезпеченню функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Як показує практика, ОСББ є найефективнішою формою власності на житло. Надалі буде проводитись робота по вирішенню питання взаємовідносин ОСББ з постачальниками комунальних послуг та створення конкурентного середовища у сфері управління та утримання житлового фонду.

Одним з пріоритетних напрямків роботи також визначено впровадження енергозберігаючих технологій та залучення інвестицій на модернізацію мереж та підприємств ЖКГ.

Окремо акцентовано увагу на можливостях та механізмах впровадження державно-приватного партнерства.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи