Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Презентація ХІІ щорічного науково-теоретичного видання «Музейний вісник”

21 лютого 2013 - 16:20

21 лютого 2013 року в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулась презентація ХІІ щорічного науково-теоретичного видання «Музейний вісник”.

У заході взяли участь заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Катерина Малакова, депутати міської ради, науковці з Інституту археології НАН України, Запорізького національного університету, Запорізького національного технічного університету, музейні та бібліотечні працівники, краєзнавці, громадськість.

Протягом багатьох років «Музейний вісник» дає можливість читачам ознайомитися з окремими проблемами історії, краєзнавства, природознавства, музеєзнавства, історії музейної справи на Запоріжжі та в Україні.

Презентуючи видання директор обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов наголосив: „Зазначена збірка присвячена 80-й річниці введення в експлуатацію Дніпровської гідроелектростанції ім. В. І. Леніна - гордості нашого краю, перлині радянської гідроенергетики. І, відповідно, більшість статей і матеріалів висвітлюють історію будівництва й відбудови електростанції”.

У Музейному віснику на розсуд широкого загалу представлено статті про історію створення першої у світі новобудовної Дніпрельстанівської археологічної експедиції; про українських археологів, які постраждали від радянських репресій; про екскурсії до Дніпробуду у 1927-1928 роках. Вперше у Віснику публікуються фотографії молодих археологів В. Грінченка, П. Козара, А. Добровольського, зняті під час експедиції у 1929-30 роках.

Яскраві, приваблюючі картини й акварелі запорізького художника-документаліста Юрія Сагайдака розповідають про героїчну післявоєнну епопею відбудови Дніпрогесу.

Як зазначила Катерина Малакова: „Цей журнал буде цікавий не тільки фахівцям-історикам, а й широкому колу читачів, які цікавляться давньою, середньовічною і новітньою історією, проблемами музеєзнавства та краєзнавства”.

Директор музею Шаповалов Г.І. передав екземпляри Музейного вісника бібліотекам міста і області.    

Також присутні мали можливість познайомитись з новою експозицією „Край у першій половині ХІХ ст.”.

Читайте також