Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціально важливі об’єкти Оріхова активно відновлюється та розвиваються

11 лютого 2013 - 12:12

Під час перебування голови облдержадміністрації в районах області головними об’єктами для відвідування є соціально важливі заклади та установи. В Оріхові Олександр Пеклушенко побував у Центральній районній лікарні та міській  гімназії №1 «Сузір’я».

Як підкреслив голова облдержадміністрації під час зустрічі з медичним персоналом Оріхівської ЦРЛ, саме соціально важливі об’єкти – лікарні, школи, будинки культури – є пріоритетними для влади регіону. Так, у 2012 році фактично друге життя після капітальних ремонтів отримали 40 лікарень та майже 90 шкіл Запорізької області і, зокрема, Оріховського району.

Торік у Оріхівській ЦРЛ проведено капітальні ремонти терапевтичного та дитячого відділень, реконструйовано хірургічне відділення, а відділення сімейної медицини переведено з централізованого опалення на пілетне.

Суттєвий обсяг ремонтних робіт здійснено і в оріхівській гімназії №1 «Сузір’я». За рахунок коштів з фонду регіонального розвитку проведено капітальний ремонт покрівлі школи. Більше двох мільйонів гривень гімназія отримала на капітальний ремонт за рахунок так званих «зелених інвестицій». Це дозволило замінити вікна у будівлі та утеплити її фасад.

- У напрямку освоєння «зелених інвестицій» Запорізька область лідирує. Такого результату вдалося досягти і завдяки нашим пробивним народним депутатам. Добре, що в нас є така сильна команда народних депутатів і добре, що їхня праця конвертується у такі соціально важливі об’єкти, - наголосив голова облдержадміністрації.

У поточному році  робота на соціально важливих об’єктах регіону буде продовжена – пообіцяв Олександр Пеклушенко. У переліку найважливіших об’єктів - будівництво перинатального центру, реконструкція хірургічного комплексу дитячої обласної лікарні, зміцнення матеріально-технічної бази обласної клінічної лікарні, створення сучасного онкологічного обласного центру та центру екстреної медичної допомоги.

До речі, під час попереднього перебування у Оріхівській ЦРЛ Олександр Пеклушенко пообіцяв допомогти колективу в отриманні нового рентгенапарату. Обіцянку голова облдержадміністрації виконав, вручивши колективу лікарні документи на новий рентген-діагностичний апарат «КРАС», вартість якого складає 1 млн. 750 тис. грн..

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі