Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область підготує пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»

8 лютого 2013 - 17:31

Запорізька область підготує пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду з щодо проблемних питань містобудівної діяльності.

У нараді взяли участь представники обласної та запорізької міської влади, голова правління Запорізької обласної організації «Спілка архітекторів України» Юрій Бірюков, директор ТОВ «Бюро технічної інвентаризації» Неоніла Сепп представники ГУ Держкомзему у Запорізькій області, реєстраційної служби ГУ юстиції у Запорізькій області та інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Запорізькій області.

У ході наради було обговорено проблемні питання передачі/надання земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб, а також зміна цільового призначення земельних ділянок з урахуванням вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», інші проблемні питання щодо реєстрації прав власності на квартири після їх перепланування.

За підсумками наради Віктор Ємельяненко доручив підготувати звернення до Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щодо розгляду можливості внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» в частині відстрочення набуття чинності ч. 3 та ч. 4 ст. 24 терміном на один рік для населених пунктів, в яких проводиться активна робота з підготовки відповідної містобудівної документації та укладено договори з розробниками.

- Управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації необхідно підготувати пропозиції для зустрічі голови облдержадміністрації з народними депутатами України, яка відбудеться наступного тижня, стосовно проблемних питань, які потребують врегулювання на законодавчому рівні. Крім того, Запорізькій міській раді, реєстраційній службі ГУ у Запорізькій області, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Запорізькій області та «Бюро технічної інвентаризації» слід підготувати пропозиції щодо можливого вирішення  проблемних питань стосовно реєстрації прав власності на квартири після їх перепланування, - підсумував Віктор Ємельяненко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі