Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Влада та бізнес мають синхронізувати свої дії та працювати однією командою»

8 лютого 2013 - 17:14

Голова облдержадміністрації побував з робочою поїздкою в Оріхівському районі. У 2013-у році це перша робоча поїздка глави регіону на території. Цього разу очільник області вирішив акцентувати увагу на зустрічах та спілкуванні з представниками різних соціальних груп та верств населення  – підприємцями, аграріями, працівниками медичної сфери та освітянами.

Перша зустріч голови облдержадміністрації в Оріхові була присвячена обговоренню проблем малого та середнього бізнесу району. У заході взяли участь керівники майже тридцяти місцевих приватних підприємств. Олександр Пеклушенко вже на початку зустрічі закликав її учасників до відвертої розмови.

- Це не розмова підлеглих з керівником. Це зустріч однодумців. Я дуже хочу, щоб влада була членом вашої команди. Адже середній клас, підприємці – це фундамент держави. Ми маємо перебувати у постійному контакті та діалозі, адже ми з вами по одну сторону барикади, - звернувся до присутніх підприємців голова облдержадміністрації.

Як розповів очільник регіону, наступного тижня відбудеться зустріч керівництва обласної влади з народними депутатами України - представниками Запорізького краю у Верховній Раді. Підготуватися до цієї зустрічі, зібрати пропозиції на територіях, у представників різних верств населення – одне з завдань поїздки до Оріхівського району. Олександр Пеклушенко  пообіцяв, що питання та пропозиції від представників малого та середнього бізнесу обов’язково увійдуть до пакету законодавчих ініціатив, який стане дорожньою картою для народних обранців від Запорізького краю.

Відсутність дешевих кредитів, дефіцит коштів на оновлення обладнання, постійні зміни у земельному законодавстві,  велика кількість перевіряючи та контролюючих органів – ось головні проблеми, які порушили оріхівські бізнесмени у діалозі з очільником регіону. Як розповіли підприємці, насамперед від перевірок страждають підприємства, що працюють з бюджетною сферою.

- Сьогодні не тільки я особисто, а Запорізька область разом з керівництвом силових структур оголосила війну хабарникам. Лише з початку року порушено 10 кримінальних справ стосовно корупціонерів. Я вам гарантую, ми цей безлад зупинимо!, - наголосив голова облдержадміністрації.

Під час зустрічі також порушувалася тема будівництва оптового ринку сільгосппродукції у Запорізькій області. Як розповіли підприємці, які задіяні в аграрному бізнесі, саме проблема збуту продукції є однією з найбільш актуальних.

- Проблеми зі зведенням оптового ринку, який будується в Запоріжжі, дійсно існують. Хочу наголосити, що держава та місцева влада виконали свої зобов’язання в повному обсязі. Але інвестор сьогодні не має коштів і нині перебуває у пошуках співзасновника. Отже питання залишається відкритим, але ми його обов’язково будемо вирішувати, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки зустрічі голова облдержадміністрації наголосив, що в Оріхівському районі потужний сегмент малого та середнього бізнесу, але чіткої програми дій влади щодо подальшого розвитку та підтримки підприємництва у районі немає. Саме у тісній співпраці з підприємцями ту діалозі необхідно створювати концепцію перспективного розвитку бізнесу в районі, основним вектором якої має стати виробництво – вважає очільник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі