Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борги підприємств-банкрутів із заробітної плати поступово зменшуються

8 лютого 2013 - 16:55

В облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови ОДА Андрій Гамов.

На порядок денний винесено питання про погашення заборгованості із зарплати на підприємствах, які проходять процедуру відновлення платіжної спроможності або визнання їх банкрутом. Про ситуацію в даній сфері учасників заходу поінформував начальник з питань банкрутства ГУ юстиції в Запорізькій області Олексій Ломикін.

За даними посадовця, заборгованість на підприємствах зазначеної категорії протягом 2012 року зменшилась на 3,1 млн. грн. і станом на 01.01.2013 складала 28,5 млн. грн.

Найбільшими боржниками залишаються: ЗДП “Радіоприлад” (12,6 млн. грн.), ЗДП “Кремнійполімер” (5,9 млн. грн.), Бердянський державний завод скловолокна (4 млн. грн.), ВАТ “Вуглецевий композит” ( 0,7 млн. грн.) тощо. При цьому питома вага боргів підприємств-банкрутів (понад 90%) припадає на підприємства державного сектору економіки.

У ході наради були заслухані звіти ліквідаторів, керівників та арбітражних керуючих проблемних підприємств, зокрема, ЗДП “Радіоприлад”, ВАТ „НДІ „Перетворювач”, ВАТ “Вуглецевий композит”, ДП «Аеропорт Бердянськ» тощо.

За підсумками обговорення прийнято ряд управлінських рішень та надано відповідні доручення. Зокрема, департаменту соціального захисту населення ОДА має підготувати звернення до Територіальної державної інспекції з питань праці у Запорізькій області щодо перевірки підприємств-боржників, керівники яких не з’явились на засідання обласної комісії. Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА надано доручення підготувати нараду щодо визначення шляхів вирішення проблем ДП «Аеропорт «Бердянськ».

Арбітражні керуючі також отримали завдання - до 25 лютого розробити та надати до ГУ юстиції графіки погашення заборгованості із заробітної плати та обов’язкових платежів до ПФУ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі