Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми зацікавлені в налагодженні всебічної взаємовигідної співпраці з Республікою Індія»

8 лютого 2013 - 08:45

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з бізнес-делегацією з Республіки Індія на чолі з директором компанії «Індекспо» Навіном Кохлі.

- Запорізький край – це Україна в мініатюрі. Наш регіон є промисловим центром країни, має серйозний сільськогосподарський потенціал, вважається базовим регіоном з вирощування соняшника. Саме на території Запорізького краю є і великий Дніпро, і Азовське море, і гордість всієї держави острів Хортиця, який є природним музеєм під відкритим небом. Саме в нашому обласному центрі знаходяться промислові гіганти: лідер українського автомобілебудування «ЗАЗ», лідер авіабудування на території колишнього СРСР «Мотор Січ». Для мене бути запоріжцем – це велика честь і гордість, бо Запорізький край – це історична та культурна перлина України, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Крім того, керівник області наголосив, що бізнесом мають займатися безпосередньо бізнесмени, а головною роллю влади в цьому процесі є створення комфортних умови для співпраці. Влада ж, у свою чергу, повинна насамперед займатися розвитком культурно-туристичних зв’язків та налагодженням тісної співпраці в цьому напрямку.

- Ми дуже раді, що приїхали саме в Запоріжжя, бо це дуже гарне місто з особливою атмосферою. Тож ми сподіваємося, що налагодимо тісну співпрацю з вашим регіоном. В Індії дуже багато різних напрямків бізнесу, тож переконаний, що ми знайдемо варіанти співпраці, які зацікавлять обидві країни, - зазначив Навін Кохлі.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Олександр Пеклушенко висловив переконання, що запорукою плідної співпраці є відкритість, чесність та об’єктивність у ставленні до партнерів.

- Я розумію, що ми зараз багато чого говоримо один-одному авансом, оскільки розпочинаємо співпрацювати, тому головне на старті – визначити правильні акценти. Ми зацікавлені в тому, щоб наш регіон налагодив міцні зв’язки з Республікою Індія як у бізнесі, так і в культурі й туризмі. А кращим результатом цієї співпраці мають стати підписані контракти, - підсумував глава області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі