Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Між Івано-Франківською та Запорізькою областями - дружні стосунки

30 січня 2013 - 11:13

В останні роки закріпились дружні стосунки щодо обміну культурними здобутками між Івано-Франківською та Запорізькою областями. Так, творчі колективи Запорізької області беруть участь у різноманітних культурно-масових заходах Івано-Франківщини, а колективи Івано-Франківська третій рік поспіль презентують культуру свого краю на Всеукраїнському козацькому фестивалі «Покрова на Хортиці».

Цього року один з найкращих колективів Запоріжжя - ансамбль народної пісні та побутового танцю «Оксамит», керівник Лариса Купчинська - за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації презентував мистецтво нашого краю у заходах до Дня Соборності і Свободи України в Івано-Франківській області.

В Івано-Франківському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Франка ансамбль «Оксамит» взяв участь у мистецькій академії «Єднаймося, люди - родина -це наша надія єдина». В репертуарі ансамблю у фіналі прозвучала пісня «Молитва за рідний край», рядки з якої і стали назвою святкового заходу.

Також колектив виступив з концертами в мм. Івано-Франківськ, Коломия, Яремча. Програма виступу ансамблю включала українські народні пісні та пісні запорізьких сучасних авторів, а також українські побутові танці.

Ансамбль «Оксамит» показав високий художньо-виконавський рівень, вокальну та сценічну культуру, мав позитивний резонанс серед культурної громадськості та мешканців Івано-Франківської області і був запрошений до участі у міжнародних фестивалях «Писанки» та «Родослав», які традиційно проводяться на Івано-Франківщині.

За яскраво представлене мистецтво колектив отримав подяки від керівників Івано-Франківської облдержадміністрації, управління культури, національностей та релігій, які висловили щирі побажання продовжувати творчі стосунки під час проведення заходів IV Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці». 

Читайте також